Noi cercetari la Ghetarul Scarisoara. Se fac studii pe microoorganisme, pentru folosirea acestora in bionanotehnologii

La Ghetarul Scarisoara se desfasoara primul studiu pe microorganismele din gheata subterana din lume. Echipe de cercetatori din tara studiaza adaptabilitatea acestora la mediile extreme reci, pentru a fi utilizata in bionanotehnologii, in industria medicala sau biocombustibili. Ghetarul Scarisoara a fost vizitat de echipe de cercetatori care de-a lungul mai multor ani efectueaza diverse studii…

Citește mai departe

In Antarctica au fost descoperite singurele fiinte capabile sa supravietuiasca in spatiu!

O noua specie de nevertebrate microscopice extrem de rezistente, care pot sa supravietuiasca in conditii foarte vitrege, inclusiv in spatiu, a fost descoperita in Antarctica. Noua specie, denumita „urs de apa”, face parte din familia Tardigradelor, si a fost descoperita in timpul unei expeditii stiintifice in Victoria Land, o regiune din Antarctica. Multe dintre aceste…

Citește mai departe
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50

Marea Britanie are cel mai mare potential in domeniul energiei eoliene, atat pe uscat, cat si pe mare dintre toate tarile Europei

Preocuparile in legatura cu estetica turbinelor eoliene trebuie sa fie ascultate, dar afirmatiile ca tehnologia nu functioneaza sunt, pur si simplu, neadevarate. Pozitia Insulelor Britanice la marginea vestului salbatic si vantos al Europei nu pare a fi mereu o binecuvantare. Dar intr-un punct important chiar este: Marea Britanie are cel mai mare potential in domeniul…

Citește mai departe

Femierii trebuie sa se adapteze din mers la noile conditii climatice, altfel nu vor mai putea sa faca agricutura in urmatorii ani

Ion Voinea, director de productie la KWS, spune ca femierii trebuie sa se adapteze din mers la noile conditii climatice. Altfel, nu vor mai putea sa faca agricutura in urmatorii ani. Aflati din interviul acordat Agrointel pe e-mail de catre directorul KWS cum a afectat incalzirea globala agricultura romaneasca si cum ar putea sa se…

Citește mai departe

Pungile ecologice – vedetele expozitiei ALL-PACK 2012

Printre cele mai vizitate standuri de la Expozitia Internationala pentru Ambalaje All-Pack ce s-a desfasurat in cadrul Romexpo Bucuresti, au fost cele ale producatorilor de pungi si folii ecologice realizate din polietilena biodegradabila si hartie. Va prezentam cele mai apreciate ambalaje, adevarate „vedete” ale evenimentului. Printre vizitatori, premierul Victor Ponta, foarte binedispus, insotit de sotia…

Citește mai departe

Temperaturile scazute din ultima saptamana au schimbat total peisajele din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Temperaturile scazute din ultima saptamana au schimbat total peisajele din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, unde sute de mii de hectare s-au transformat intr-un imens patinoar natural Copaci de cristal, ce seamnana cu niste imense candelabre de gheata,plauri incremeniti ce seama cu sculpturi suprarealiste si barci incastrate la malul canalelor,toate acestea formeaza in ultima perioada o…

Citește mai departe

Buzau: Congelator ecologic in „Piata de Flori”

Suparare mare printre vanzatorii de flori din piata amenajata in centrul municipiului Buzau dupa ce gerul din ultimele zile le-a facut ravagii printre produse. Oamenii se plang ca de fiecare data cand se confrunta cu caderi de zapada sau temperaturi scazute sunt nevoiti sa vanda flori de plastic si coroane pentru a evita pierderile masive….

Citește mai departe

Ce este un controler de incarcare cu MPPT?

articol creat de Florin Fleseriu Aceasta sectiune acopera teoria si functionarea unui controler de incarcare solar, utilizand metoda „Urmaririi Punctului de Putere Maxima” ( Maximum Power Point Tracking). Aceasta metoda este utilizata de cele mai performate controlere de incarcare solare fabricate de producatorii de echipamente. Un controler MPPT sau in traducere, „controler cu urmarirea punctului…

Citește mai departe

Minus 30 de grade la Intorsura Buzaului! La Joseni minus 27,4 grade Celsius!

In localitatea covasneana Intorsura Buzaului s-a inregistrat duminica dimineata cea mai scazuta temperatura din tara – minus 30 de grade Celsius, transmite Agerpres. Potrivit meteorologilor de la statia meteo din localitate, la ora 6.00 termometrul indica minus 30 grade Celsius in aer si un grad mai putin la sol. Locuitorii din Intorsura Buzaului, localitate supranumita…

Citește mai departe

Poluantii zonei Arctice

Populatia nativa dinZona Arctica ( Eschimosisi Inuiti ) a acumulat in organismul lor cantitati neobisnuit de mari de chimicale sintetice ce contamineaza in momentul de fata mediul Arctic.Studii recente arata ca populatia indigena dar si animalele de prada din aceasta zona sunt  cei mai contaminati cu chimicale de pe Terra. Zona Arctica este considerata ca…

Citește mai departe