Minus 30 de grade la Intorsura Buzaului! La Joseni minus 27,4 grade Celsius!

0
590

In localitatea covasneana Intorsura Buzaului s-a inregistrat duminica dimineata cea mai scazuta temperatura din tara – minus 30 de grade Celsius, transmite Agerpres.
temperaturi scazute
Potrivit meteorologilor de la statia meteo din localitate, la ora 6.00 termometrul indica minus 30 grade Celsius in aer si un grad mai putin la sol.

Locuitorii din Intorsura Buzaului, localitate supranumita „mica Siberie”, au mai avut parte in aceasta iarna de temperaturi foarte scazute – inaintea Craciunului au fost inregistrate minus 25 de grade Celsius.

Recordul absolut din ultima jumatate de secol a fost stabilit insa in anul 2004, cand statia meteo de la Intorsura Buzaului a inregistrat minus 36 de grade, temperatura care nu a mai fost atinsa din anul 1939.

Mercurul termometrelor a coborat duminica dimineata in localitatea harghiteana Joseni pana la minus 27,4 grade Celsius, cea mai scazuta temperatura inregistrata in judet in aceasta iarna.

La Miercurea Ciuc s-au inregistrat minus 25 de grade Celsius, la Toplita minus 23,2 grade Celsius, in vreme ce la Bucin si Odorheiu Secuiesc mercurul termometrelor a aratat minus 19 grade Celsius.

Valorile au fost consemnate in jurul orei 7.00. Dupa aceasta ora, cerul s-a innorat si temperaturile au inceput sa urce cu cateva grade.

Minima absoluta a lunii ianuarie s-a inregistrat in Harghita in anul 1985, la Miercurea Ciuc, si a fost de minus 38 de grade Celsius.

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.