Tineti cancerul la distanta respectand cateva reguli simple

Care sunt secretele care ne feresc de cancer
Tineti cancerul la distanta respectand cateva reguli simple
Tineti cancerul la distanta respectand cateva reguli simple

Conform Institului National de Cancer, unul din 2 adulti vor face cancer in timpul vietii. Iata care sunt cele mai eficiente metode care va feresc de cancer.

1. Consumati fructe si legume cultivate organic

Numeroase studii au demonstrat ca vegetalele sunt principalii inamici ai cancerului din mai multe motive. Fitochimicalele din varza, brocoli, conopida reduc riscul dezvoltarii cancerului de esofac si de stomac.

Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a descoperit ca licopenul din tomate impiedica dezvoltarea tumorilor. Antioxidantii din fructele de padure reduc inflamatiile si protejeaza impotriva cancerului de plamani si de colon.

2. Atentie la cosmetice

Unele dintre cele mai cancerigene substante se regasesc in produsele pe care le aplicam pe unghii, par, dinti sau piele. Potrivit Environmental Working Group, ingredientele cancerigene inclusiv parabenii, formaldehida si produsele petroliere distilate ar trebui evitate.

3. Alegeti cu grija produsele de curatenie

Majoritatea produselor de curatenie contin chimicale periculoase precum clorul, amoniacul si nitrobenzenul. Evitati aceste toxine folosind produse naturale care contin ingrediente extrase din plante si uleiuri esentiale.

4. Optati pentru curatarea organica uscata a hainelor care foloseste un grad limitat de dioxid de carbon, in locul substantelor chimice denumite PERC. Conform National Resources Defense Council, PERC pot dauna creierului si sistemului nervos central si au fost asociate unui risc crescut de cancer esofagian, limfom si cancer de col uterin in cazul peroanelor care le-au folosit ocazional.

5. Reduceti stresul

Potrivit Institului National al Cancerului, persoanele care se confrunta cu stres cronic au probleme digestive, de fertilitate si un sistem imunitar slabit. Un studiu din 2010 al UCLA a scos in evidenta faptul ca in cazul soarecilor, stresul favorizeaza dezvoltarea cancerului de san prin impiedicare sistemului imunitar sa lupte cu boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *