Mâncarea fără foc, terapie şi mod de viaţă
Mancarea fara foc, terapie si mod de viata

Consumul de alimente crude ajuta la combaterea bolilor cronice

Consumul exclusiv de mancare nepreparata termic favorizeaza detoxifierea si grabeste vindecarea organismului. Aproape oricine, cu putine exceptii, poate adopta dieta bazata pe alimente crude, spun specialistii. Iar persoanelor care sufera de afectiuni cronice le este cu atat mai indicata.

Principiul pe care se bazeaza alimentatia de tip raw este sa se consume doar alimente de natura vegetala, fara ca acestea sa fie prelucrate termic sau incalzite la temperaturi mai mari de 45 de grade Cesius. Astfel, retetele care alcatuiesc o astfel de dieta includ ingrediente precum fructe, legume, verdeturi, seminte, nuci (inclusiv uleiuri si unt din seminte si nuci), polen, alge marine, spirulina, cacao cruda, seminte si nuci incoltite, vlastari de seminte si de cereale.

„Alimentele prelucrate termic isi pierd aproape 100% elementele nutritive vitale, cum ar fi enzime, vitamine si minerale (care devin anorganice si lipsite de viata). In plus, mancarea procesata la foc devine acida, ceea ce duce in timp la crearea unui mediu acid in organism, acest lucru fiind un teren propice pentru instalarea bolilor”, spune Mihaela Gheorghita, consultant hrana vie.

Detoxifiaza organismul in profunzime

Unul dintre principalele avantaje ale consumului exclusiv de mancare cruda este ca in timp se realizeaza o detoxifiere permanenta a organismului, deoarece alimentele sunt usor de digerat si contin mai putine toxine sau substante chimice. De asemenea, potrivit specialistului Mihaela Gheorghita, o astfel de alimentatie permite eliminarea surplusului de kilograme, precum si combaterea constipatiei si a hiperaciditatii gastrice, favorizand atenuarea simptomelor unor afectiuni cronice cum ar fi diabetul zaharat. „Cu ajutorul alimentatiei «raw» se echilibreaza toate functiile din organism si, ca urmare, se regenereaza mai usor in urma accidentelor sau bolilor. Persoanele care urmeaza o astfel de dieta au senzatia de reintinerire, de revigorare”, mai spune Mihaela Gheorghita.

Sustinatorii acestui mod de alimentatie spun ca ea poate si chiar este indicat sa fie urmata toata viata, fara niciun fel de consecinte negative. In plus, o astfel de dieta poate fi adoptata chiar de la varsta de 4-5 ani, putand fi urmata chiar si de varstnici, indiferent de conditia lor fizica.

“Alimentatia «raw» nu este o dieta, ci este un stil de viata care te reapropie de natural. si te indeparteaza de artificial, de toxic si de nociv.”
Mihaela Gheorghita
consultant hrana vie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.