S-au creat bandajele inteligente care anunta cand ranile s-au infectat

0
281

Bandajul „inteligent” poate fi utilizat si pentru tratarea arsurilor mai putin gravebandaje inteligente

Un nou tip de bandaj „inteligent”, care incepe sa ilumineze pe masura ce elibereaza nanocapsule cu antibiotice in plagi si arsuri, impiedicand astfel declansarea infectiilor, a fost creat de cercetatorii din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk.

Noul tip de bandaj este impregnat cu nanocapsule cu antibiotice, activate de prezenta in rani si arsuri a bacteriilor, permitand tratarea infectiilor inainte ca acestea sa se agraveze. In plus, acesta isi schimba culoarea pe ma-sura ce elibereaza antibioticele in piele, alertandu-i astfel pe medici de prezenta infectiei in acea zona.

Potrivit cercetatorilor britanici de la Bath University, autorii acestei inventii, noua tehnologie reprezinta un pas important facut de oamenii de stiinta pentru recuperarea pacientilor cu arsuri severe, in special a copiilor, ale caror infectii pot conduce la instalarea socului toxic, o afectiune potential mortala.

Bandajul „inteligent” poate fi utilizat si pentru tratarea arsurilor mai putin grave, a ulceratiilor si a ranilor suferite de soldati pe campul de lupta. Derma umana este acoperita in mod normal de miliarde de bacterii „prietenoase” de care acest organ al corpului are nevoie pentru a-si mentine o stare buna de sanatate. Bandajul se activeaza doar atunci cand bacteriile agresive, cauzatoare de infectii, produc anumite toxine ce sparg nanocapsulele continand antibiotice si coloranti.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.