Broccoli reduce riscul cancerului de prostata cu 45 la suta

Cercetatorii sustin ca leguma este bogata in compusi care protejeaza celulele de distrugerea ADN-uluibrocoli

Barbatii care mananca regulat broccoli si conopida prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de cancer de prostata, arata un studiu realizat de Institutul National de Oncologie din SUA. Rezultatele au fost obtinute in urma unei cercetari realizate pe un esantion de 29.000 de barbati cu varste cuprinse intre 55 si 74 de ani, care au fost monitorizati pe o perioada de patru ani. La inceputul studiului, barbatii nu aveau cancer de prostata. Ei au completat o serie de chestionare referitoare la obiceiurile lor alimentare.

Pe parcursul studiului, barbatii au fost testati pentru a depista cancerul de prostata. In urma analizelor, 1.338 de voluntari au fost diagnosticati cu cancer de prostata. Participantii la studiu, care au declarat ca obisnuiesc sa manance frecvent legume precum broccoli, conopida, varza si salate, prezentau un risc cu 45 la suta mai mic de a dezvolta acest tip de cancer. Potrivit oamenilor de stiinta, dintre aceste legume se pare ca cele mai mari beneficii asupra organismului le aduc broccoli si conopida. Cercetatorii sustin ca aceste legume sunt bogate in compusi care protejeaza celulele de distrugerea ADN-ului.

Specialistii atrag atentia ca fierberea legumelor, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles, conopida si varza alba, le lasa fara proprietatile anticancer. In plus, studii anterioare au legat consumul acestui tip de legume de descresterea riscului de cancer, datorita concentratiei mari de glucozinolat. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Warwick au testat patru metode de preparare a legumelor, cum ar fi fierberea, prepararea la abur, la microunde si „perpelirea” in tigaie. Specialistii au constatat ca fierberea pentru 30 de minute reduce continutul benefic din broccoli cu 77 la suta, la varza de Bruxelles cu 58 la suta, la conopida, cu 75 la suta, si la varza alba, cu 65 la suta.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *