Nu hrani cancerul

Nu hrani cancerul

Una dintre cele mai puternice arme ale cancerului sunt greselile pe care le facem in prezent in alimentatie. Zaharul rafinat, sarea extrafina, carnea plina de aditivi si grasimi, legumele tratate cu nitrati si apa poluata sunt cei mai importanti factori cancerigeni din propria farfurie.

Cancerul este rezultatul greselilor facute de oameni ani la rand, generatie dupa generatie. Prima greseala in alimentatia moderna a fost folosirea produselor rafinate in locul alimentelor integrale: faina alba a inlocuit faina integrala, sarea extrafina a luat locul celei integrale, uleiul rafinat este folosit in locul celui presat la rece, laptele praf in locul celul natural.

A doua greseala a fost descoperirea si folosirea ingrasamintelor chimice si a insecticidelor in agricultura. Acestea au dus la cresterea productiei si la scaderea calitatii solului si implicit a plantelor.

O alta greseala a fost folosirea aditivilor pentru modificarea calitatilor alimentelor ca sa fie mai atragatoare si mai apetisante, in ciuda efectelor negative asupra sanatatii.

In fine, aparitia organismelor modificate genetic si introducerea lor in meniu zilnic a fost una dintre cele mai grave greseli de alimentatie”, explica doctorul Pavel Chirila, medic primar boli interne specializat in terapii alternative.

Doctorul Pavel Chirila avertizeaza in cartea „Nu hrani cancerul” ca cei mai factori de risc oncogen se gasesc chiar in farfurile noastre.

De exemplu, zaharul rafinat este unul dintre cele mai periculoase alimente pe care le folosim zilnic. Consumul excesiv de zahar solicita intens pancreasul, creste indicele glicemic, afecteaza flora intestinala si schimba instinctele alimentare, favorizand dependenta de dulciuri.

Tratarea apei
 din retelele urbane cu clor afecteaza, de asemenea, calitatea mancarurilor pe care le consumam zilnic. Mai multe studii concluzioneaza ca exista o corelatie directa intre apa clorata si cresterea riscului de cancer colorectal.

Abuzul de carne si de grasimi creste riscul de a suferi de cancer de colon si de prostata. Efectul cancerigen al carnii se datoreaza continutului mare de grasimi saturate si de fier care favorizeaza formarea tumorilor in tubul digestiv.

O dieta care abunda in alimente sarate creste riscul aparitiei cancerului la stomac. Mancarea procesata contine 75 % din sarea ce intra in componenta dietei unei persoane. Alte 10 procente provin din mancaruri naturale, precum carnea de peste si legumele sarate, iar restul de 15 procente sunt rezultate din sarea adaugata in mancare in timpul gatirii sau al consumarii.

Fertilizarea solului cu azot si alte ingrasaminte chimice altereaza calitatea legumelor pe care le mancam si creste riscul de cancer. Cea mai mare cantitate de nitrati cancerigeni se afla in tulpina si in frunze. Salata, andivele, sfecla, guliile, rosiile, telina si ridichiile sunt cele mai periculoase legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *