Agricultorii folosesc un nou pesticid, care nu a fost testat in laboratoare: Initium sporeste cu pana la 65% riscul de cancer de colon

Fructele si legumele pe care le consumam cel mai frecvent pot duce la cancer sau alte boli grave. Un compus chimic deosebit de periculos si netestat suficient inainte de a fi lansat pe piata ajunge zilnic in farfuriile oamenilor, fara ca acestia sa aiba cea mai mica idee, informeaza B1 TV. Initium, noul pesticid folosit de agricultori,…

Citește mai departe

Consumul de carne in exces este periculos. Cate grame aveti voie sa mancati, in functie de greutatea voastra

Prea multa carne in meniurile zilnice – iata ingrijorarea medicilor. Cantitate mare inseamna cel mai periculos toxic pentru aparatul digestiv. „Nu ma satur fara putina carne”, spun multe persoane. Este un obicei alimentar preluat, cel mai probabil, din familie. Dr. Ion Daniel, sef sectie chirurgie: „Consumul de carne a fost asociat din vremurile vechi cu…

Citește mai departe

Sunt carbohidratii periculosi? Glucidele cresc cu 80% riscul de moarte in cazul unei afectiuni grave

Un nou studiu sugereaza ca ceea ce mancam ne poate afecta sansele de supravietuire in cazul in care suferim de cancer de colon. Cercetarea este printre putinele studii care analizeaza impactul pe care anumite alimente il au asupra probabilitatii de recurenta a cancerului de colon, afectiune care provoaca un numar mare de decese in SUA….

Citește mai departe

Nu hrani cancerul

Una dintre cele mai puternice arme ale cancerului sunt greselile pe care le facem in prezent in alimentatie. Zaharul rafinat, sarea extrafina, carnea plina de aditivi si grasimi, legumele tratate cu nitrati si apa poluata sunt cei mai importanti factori cancerigeni din propria farfurie. „Cancerul este rezultatul greselilor facute de oameni ani la rand, generatie dupa…

Citește mai departe

„Super-aspirina” are capacitatea de a face ca 11 tipuri de tumori canceroase sa se micsoreze

Faptul ca aspirina este un medicament care previne foare multe afectiuni se stia de multa vreme. Exista chiar si recomandarea ca persoanele ajunse la varsta a treia sa ia medicamentul zilnic, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. In ceea ce priveste medicamentul creat recent in Statele Unite, el ar fi si mai eficient decat aspirina normala. „Super-aspirina”…

Citește mai departe
Tratamentul pentru cancerul de prostata creste riscul de cancer la colon

Tratamentul pentru cancerul de prostata creste riscul de cancer la colon

Barbatii care opteaza pentru terapia ce blocheaza hormonii pentru a trata cancerul deprostata ar avea un risc sporit de a face cancerde colon, releva un studiu publicat in Journal of the National Cancer Institute. Asa-zisa „terapie de privare de androgeni” suprima productia de testosteron, hormonul care ajuta cresterea cancerului de prostata, informeazaReuters. Aceasta terapie este larg…

Citește mai departe

Omega 3 previne cancerul de colon

Cei care mananca peste si alte alimente bogate in acizii grasi Omega 3 au un risc mai redus de a face cancer de colon, arata un studiu recent publicat in American Journal of Epidemiology. Mai multe cercetari care au avut ca subiecti atat animale, cat si un esantion redus de persoane, sugereaza ca suplimentele care…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Pilula la 35 de ani!

Prescrierea unei contraceptii orale dupa varsta de 35 de ani trebuie sa se faca prin respectarea stricta a contraindicatiilor. Iata ce trebuie sa stii despre utilizarea pilulei in aceasta categorie de varsta! In afara de beneficiul principal al pilulei, contraceptia, celelalte avantaje sunt reprezentate de reducerea riscului de cancer la ovar, o probabila scadere a…

Citește mai departe

Cafeaua: prieten sau dusman al sanatatii?

Cafeaua este prietena tuturor momentelor: ea ne da curaj atunci cand oboseala se face simtita si ne insoteste in pauze. Dar ce efecte are asupra sanatatii? Este buna sau rea? Iata raspunsurile pentru a pune capat nelamuririlor. Cafeina este principala substanta activa din cafea, si cu siguranta cea mai cunoscuta. Omniprezenta cafelei in alimentatia noastra…

Citește mai departe