Agricultorii folosesc un nou pesticid, care nu a fost testat in laboratoare: Initium sporeste cu pana la 65% riscul de cancer de colon

Fructele si legumele pe care le consumam cel mai frecvent pot duce la cancer sau alte boli grave. Un compus chimic deosebit de periculos si netestat suficient inainte de a fi lansat pe piata ajunge zilnic in farfuriile oamenilor, fara ca acestia sa aiba cea mai mica idee, informeaza B1 TV. Initium, noul pesticid folosit de agricultori, sporeste cu pana la 65 la suta riscul de cancer de colon. Producatorii, insa, dau asigurari ca produsul este inofensiv.

Initium se foloseste in tratarea chimica a culturilor de cartofi, rosii, castraveti, ceapa, dar si pentru plantatiile de vita de vie. Insa cei mai multi dintre oameni habar nu au ce ascund alimentele pe care le considera sanatoase.

„Nu stiu nimic despre pesticide. Am auzit ca nu prea sunt bune, ca ne fac rau la sanatate, dar prea multe nu stiu. Numai la colon? Eu cred ca provoaca la toate organele (cancer – n.r.), nu numai la colon. Si, in mod normal, toate pesticidele fac rau organismului”, a spus un cumparator, intrebat despre pesticide si pericolul pe care acestea il reprezinta.
Intrebat daca cere informatii vanzatorilor despre pesticidele pe care le folosesc, un alt cumparator a raspuns: ”De obicei intreb, numai ca, stiti cum e, raspunsul poate fi sincer sau nu. De unde sa stiu eu daca au folosit sau ce au folosit?”.

Sunt vanzatori care devin recalcitranti atunci cand sunt intrebati ce pesticide folosesc: ”Nu stiu, mergeti la magazinele specializate. Hai ca nu e nevoie, chiar nu e nevoie!”.
Altii evita un raspuns clar: ”Nu, nu. Nu eu, sotul le face, le stropeste. Eu sunt cu vanzarea”.

Substanta nu a fost testata de laboratoarele romanesti, ci doar de producatori, care au inceput sa il si foloseasca. Produsul este insa unul toxic pentru organismul uman. Un gram de Initium ajuns in organism este eliminat intr-un an de zile.

Initium, noul pesticid folosit de agricultori, sporeste cu pana la 65 la suta riscul de cancer de colon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *