Agricultorii folosesc un nou pesticid, care nu a fost testat in laboratoare: Initium sporeste cu pana la 65% riscul de cancer de colon

Fructele si legumele pe care le consumam cel mai frecvent pot duce la cancer sau alte boli grave. Un compus chimic deosebit de periculos si netestat suficient inainte de a fi lansat pe piata ajunge zilnic in farfuriile oamenilor, fara ca acestia sa aiba cea mai mica idee, informeaza B1 TV. Initium, noul pesticid folosit de agricultori,…

Citește mai departe

Efectele terapeutice ale cainilor

Datele statistice arata ca animalul de companie preferat, la nivel mondial, este cainele. Gabriela Stanciu, psiholog clinician, ne explica impactul pe care il au cainii asupra copiilor, familiei, dar si asupra noastra. Originea relatiei dintre om si caine se pierde undeva in negura timpului. Nenumarate descoperiri arheologice, din diferite zone ale globului, au semnalat faptul…

Citește mai departe
Protec?ia Mediului nu consider? c? trebuie s? ?tim c? radia?iile solare au dep??it limitele

Cum ne protejam ochii vara

Traim in era digitala unde totul se rezuma la munca in fata calculatorului. Pe timpul verii, ochii sunt expusi si la radiatiile ultraviolete, care ne pot afecta serios vederea. Cu toate acestea, putini oameni isi fac controlul oftalmologic periodic pentru a preveni afectiunile. Ecranul televizorului, tableta sau telefonul ne afecteaza zi de zi ochii. Lacrimarea,…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Capsunile si ciresele, cele mai gustoase “medicamente” de sezon

Dulci si foarte gustoase, ciresele si capsunile sunt fructe sarace in calorii, insa extrem de bogate in antioxidanti pentru contracararea efectelor radicalilor liberi si in prevenirea bolilor canceroase, vitamina C benefica pentru piele si cu efect antiinflamator, vitamine din complexul B pentru energizarea organismului, magneziu pentru ameliorarea starilor de oboseala si a depresiei, melatonina utila…

Citește mai departe

Cum ne afecteaza poluarea sanatatea. Interviu

Este oficial! Poluarea din aer poate declansa cancerul. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), a anuntat saptamana trecuta ca expertii internationali au ajuns la concluzia ca aerul poluat poate cauza cancer pulmonar si cancer al vezicii urinare. Profesorul doctor Florin Mihaltan, presedintele Societatii Nationale de Pneumologie din Romania explica intr-un interviu pentru cititorii Romania libera cum…

Citește mai departe

Organizatia Meteorologica Mondiala arata ca incalzirea globala s-a accentuat in deceniul 2001 – 2010, comparativ cu deceniul anterior

Noua din anii cuprinsi intre 2001 si 2010 s-au numarat printre cei mai caldurosi din istorie. Iar aceasta incalzire s-a accentuat in deceniul 2001 – 2010, comparativ cu deceniul anterior. Este putin probabil ca aceasta tendinta sa sufere vreo modificare in viitor, tinand cont de cresterea concentratiilor de gaze cu efect de sera din atmosfera,…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Cum sa previi aparitia cancerului

„Daca respecti un stil de viata sanatos, riscul de a face cancer este zero”, considera Thomas A. Sellers, PhD la Centrul Moffitt pentru prevenirea si controlul cancerului din Tampa. O alimentatie echilibrata, excercitiile fizice, si evitarea viciilor precum tutun si alcool, sunt principiile de baza ce trebuie urmate pentru o sanatate de fier. Filtreaza apa…

Citește mai departe

Detoxifiere cu sucuri naturale

Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra…

Citește mai departe

Lansare 1001 Vegetarieni.ro, pentru ca a fi vegetarian e o varianta frumoasa

Sunt peste 500 milioane de vegetarieni in lume si o parte dintre ei sunt romani. Nu multi, bineinteles, insa remarcam cu bucurie ca numarul este in crestere. Pentru ei si pentru cei care cocheteaza cu ideea de a fi vegetarian, am lansat site-ul www.1001vegetarieni.ro. Avem cele mai delicioase retete vegetariene si articole complexe despre alimentele…

Citește mai departe

Ziua Mondiala a Nutritiei

Un test din saliva pe baza caruia se va putea prevedea la copii si adulti eventualitatea dezvoltarii unor boli grave va fi disponibil si in Romania, a anuntat medicul nutritionist Ligia Alexandrescu marti, intr-o conferinta de presa prilejuita de Ziua mondiala a nutritiei, tgransmite Agerpres (16 octombrie). In conferinta, prof. dr. Chirila Pavel a evidentiat…

Citește mai departe

Stii ce risti mancand de la fast-food? | Ulcer – Obezitate – Cancer

Pizza, kebabul, puiul la rotisor sau hamburgerul sunt produse fast-food sarace in nutrienti, dar cu care romaniii isi astampara foamea rapid si ieftin. Libertatea a intocmit un top al caloriilor continute de aceste preparate. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a studiat compozitia produselor de la fast-food si poate confirma: sunt periculoase…

Citește mai departe

Ce pericole il pandesc pe omul modern

Traieste mai mult decat stramosul lui. Dar, spre deosebire de el, omul modern este mai fragil din punct de vedere fizic, puterea lui constand mai ales in capacitatile intelectuale. Progresul tehnic, care ne-a facut viata mai comoda, este si principalul dusman al sanatatii. Dar nu este singurul. La o prima vedere, principala diferenta dintre reprezentarile…

Citește mai departe

Poluarea aerului

Aerul pe care il inspiram este parte din atmosfera, amestecul de gaze ce acopera globul pamantesc. Acest amestec de gaze asigura viata pe pamant si ne protejeaza de razele daunatoare ale Soarelui. Atmosfera este formata din circa 10 gaze diferite, in mare parte azot (78%) si oxigen (21%). Acel 1% ramas este format din argon,…

Citește mai departe

Doua milioane de oameni pot muri anual din cauza poluarii

Organizatia Meteorologica Mondiala trage un semnal de alarma, in ultimul sau raport cu privire la efectele poluarii asupra sanatatii oamenilor. In raport se estimeaza ca anual, numarul de decese premature ca urmare a aerului poluat, va ajunge in medie la doua milioane. Potrivit secretarului general al organizatiei „cresterea populatiei, majorarea consumului de energie si dezvoltarea…

Citește mai departe

Nuga din margarina

Pentru producatorul Enola reteta de nuga este simpla: se amesteca zahar cu margarina si se presara arahide. Consumatorul va suferi insa complicatii mai ales daca produsul va face parte din dieta lui zilnica. Nuga cu arahide Enola este un produs profund dezechilibrat nutritional cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absor-btie…

Citește mai departe

Orlando’s – Esenta de antigel

Intr-o sticluta atit de mica au incaput atit de multe substante chimice incit ne face sa credem ca nu avem de-a face cu un produs alimentar. Oricum, acesta nu este indicat nici unei persoane. Esenta de vanilie Orlando”s nu are nimic de-a face cu un produs natural, fiind realizata exclusiv din substante chimice. De pe…

Citește mai departe

Avantajele produselor bio

 Alimentele ecologice, denumite si organice sau biologice, sunt produse de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice precum pesticide sau ierbicide, fara adaosuri de substante sintetice la procesarea lor, nemodificate genetic si care nu au fost expuse iradierii. Beneficiile sunt deopotriva pentru sanatatea consumatorului dar si pentru mediul inconjurator care…

Citește mai departe

Mamele conduc revolutia eco

TREND – Sexul frumos, cei mai bun client bio Femeile sunt principalii cumparatori de alimente ecologice, fiind mai bine informate si convinse ca aceste produse sunt mai sanatoase pentru familiile lor. Majoritatea mamelor din Marea Britanie cred in beneficiile alimentatiei organice, potrivit unui studiu comandat de Soil Association, cel mai important certificator din aceasta tara….

Citește mai departe