Cea mai mare concentratie de antioxidanti pe care o intalnim in natura se afla in kiwi. Aceasta calitate plaseaza fructul minune pe locul intai in topul alimentelor capabile sa ii ajute pe oameni sa tina departe maladii precum Alzheimerul, Parkinsonul si chiar cancerul.
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Teikyo din Tokio, citat de Mail Online, fructul de kiwi contine o concentratie mai mare de polifenoli (antioxidanti) decat portocalele, grepfruturile, mandarinele si merele. Cele mai bune sunt soiurile de kiwi galben si kiwi verde. In cadrul testelor, voluntarii aumancat trei fructe de kiwi pe zi, urina lor fiind testata pentru a se afla concentratia de antioxidanti.
“Fructul de kiwi poate sa previna aparitia unor boli cauzate de stresul oxidativ”, au declarat cercetatorii niponi. Stresul oxidativ este un termen medical folosit pentru a desemna afectiunile cauzate de moleculele de radicali liberi, produse pe cale naturalade catre organism.