Poluarea urbana ridica tensiunea

0
480

Aerul poluat le poate crea orasenilor,in timp, grave probleme de natura cardiovasculara. Cu cat un oras este mai poluat, cu atat locuitorii lui sunt mai expusi unor boli grave. Primul semn: cresterea tensiunii arteriale.poluarea urbana

Orasenii au o tensiune arteriala mai ridicata decat cei care locuiesc in provincie, releva un studiu recent al oamenilor de stiinta de la Universitatea din Druisburg-Essen, Germania.

Concluzia vine in urma unei cercetari realizate pe un esantion de 5.000 de persoane, cu privire la modul in care evolueaza bolile de inima si cauzele acestora, informeaza publicatia „Live Science”.

In cadrul studiului, cercetatorii au analizat efectele expunerii la atmosfera poluata, luand in considerare aglomeratia de autovehicule, praful de pe carosabil, actiunea centralelor termice, dar si varsta, sexul, greutatea si istoricul medical.

Efecte pe termen lung

„Rezultatele arata ca poluarea nu ne afecteaza numai atunci cand suferim un atac de cord sau un infarct, ci ne poate uza incet-incet pana la instalarea bolilor cronice cardiovasculare”, sustine Barbara Hoffman, coordonator al studiului. Ea adauga ca solutiile de prevenire a expunerii la poluare sunt necesare, intrucat efectele pe termen lung sunt ingrijoratoare.

Totodata, Hoffman precizeaza ca studiul ar putea explica si de ce in cazul oamenilor care traiesc in orase poluate se inregistreaza o rata mai mare a morbiditatii din cauza acestor boli in comparatie cu persoanele care locuiesc in provincie.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.