22% din plantele din lume sunt pe cale de disparitie

Cercetatorii se tem ca multe specii dispar inainte de a fi studiate, pierzandu-se astfel posibile plante cu proprietati medicinale.

22% din plantele de pe planeta noastra sunt amenintate cu disparitia, potrivit unui studiu.

Cercetatorii au analizat aproape 4.000 de specii si a ajuns la concluzia ca 1 din 5 plante ar trebui clasificate drept “amenintate”, avand aceeasi rata alarmanta ca in cazul mamiferelor.

Alte 33% din specii sunt prea putin cunoscute pentru a fi incluse in studiu.

Analiza a fost realizata de Gradinile Regale Botanice de la Kew, de Muzeul britanic de Istorie Naturala si de Uniunea internationala pentru conservarea naturii (IUCN).

Exista, estimativ, 380.000 de specii de plante in lume, iar multe dintre ele sunt victimele pierderii habitatului – de obicei, din cauza defrisarilor padurilor pentru a face loc agriculturii.

Speciile din junglele tropicale sunt supuse celui mai mare risc.

Studiul, denumit Indexul Listei Rosii pentru Plante, este o incercare de a face cea mai buna analiza de pana acum.

Acest studiu a analizat specii din fiecare din cele cinci grupuri principale de plante, iar autorii spun ca rezultatul lor este cel mai bun de pana acum.

Cercetatorii se tem ca multe specii dispar inainte de a fi studiate, pierzandu-se astfel posibile plante cu proprietati medicinale.

Remediile pe baza de plante sunt singurele modalitati de ingrijire in tarile sarace si s-au dovedit esentiale in combaterea unor boli grave precum malaria si leucemia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente