Banca Mondiala: Incalziea climatica risca sa agraveze saracia pe glob

Incalzirea climatica risca sa agraveze „considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, avertizeaza Banca Mondiala, relateaza AFP, citata de Mediafax. terra planeta„Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertiza BM intr-un raport…

Citește mai departe

Platforma inovativa de instruire a reciclatorilor in vederea  dezasamblarii si reciclarii deseurilor electrice si electronice

Problema deseurilor electronice   Ca rezultat al inovarii tehnologice, deseurile electrice si electronice (DEEE) au devenit categoria cu cea mai mare crestere la nivel global. Conform definitiei date de StEP ( organizatie globala angajata in rezolvarea problematicii deseurilor electrice si electronice), DEEE-urile  reprezinta orice tip de echipamente electrice si electronice impreuna cu partile lor componente,…

Citește mai departe
Securitatea alimentară, în pericol din cauza încălzirii climatice

Banca Mondiala: Milioane de oameni vor suferi de foame din cauza incalzirii climatice. Trebuie sa luam masuri rapide

Banca Mondiala avertizeaza ca incalzirea climatica risca sa agraveze „considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, relateaza AFP. „Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertizeaza institutia intr-un raport. Evenimente climatice „extreme”…

Citește mai departe

Bistritenii sunt invitati sa celebreze Apa ecologizand malurile raului care le traverseaza orasul

In cadrul Campaniei pentru apa curata, Primaria municipiului Bistrita marcheaza Ziua Mondiala a Apei in data de 21 martie. Motto-ul din acest an al Zilei Mondiale a Apei este „Apa si energia”. Apa si energia sunt strans legate una de alta si interdependente. Generarea si transportul de energie necesita utilizarea resursei de apa, in special…

Citește mai departe
Proteste în Bulgaria fa?? de prospec?ii în domeniul gazelor f?cute de o firm? româneasc?

David Cameron cere UE sa nu impiedice proiectele gazelor de sist cu reglementari impovaratoare

Premierul britanic David Cameron a facut vineri un apel la adresa liderilor europeni sa nu impiedice proiectele pentru gaze de sist cu reglementari impovaratoare, avertizand ca investitorii in energie vor merge in caz contrar in alte parti ale lumii, relateaza Financial Times, citat de Mediafax. Cameron a spus la Forumul Economic Mondial de la Davos…

Citește mai departe

Deseurile electronice ale lumii, abandonate in tarile sarace

Milioane de tone de deseuri electronice sunt exportate ilegal in fiecare an in tarile sarace ale lumii, dezvaluie un raport al Organizatiei Natiunilor Unite. In plus, perioada sarbatorilor de iarna favorizeaza acest fenomen global, intrucat genereaza o avalansa de deseuri electronice, cauzata de achizitionarea de aparatura si gadgeturi noi. Volumul global de deseuri electronice va…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Conferinta ONU pe tema climei de la Doha s-a incheiat cu un acord care salveaza protocolul de la Kyoto

Conferinta ONU pe tema climei de la Doha s-a incheiat cu un acord care salveaza protocolul de la Kyoto, deocamdata singurul plan pentru combaterea schimbarilor climatice care impune reguli din punct de vedere legal. Importanta acordului este, insa, mai mult simbolica, pentru ca se angajeaza sa-l respecte tari care luate la un loc sunt responsabile…

Citește mai departe

Ecologie si administratie

Traim intr-o lume in care politicile de protectie a mediului au devenit o realitate. Dar o realitate de cele mai multe ori nedreapta si dureroasa pentru noi, care facem parte din tarile sarace ale Uniunii Europene. De cele mai multe ori istoria ne-a predat lectia supravietuirii prin propriile mijloace, iar acest lucru este elocvent si…

Citește mai departe

Ce investitie iti aduce un profit mai sigur decat metalele pretioase? Goana mondiala pentru „aurul” verde

Intinderi verzi, cu sol fertil si cel mai important inca ieftine. Cu acest gand au pornit la drum multi investitori din tari emergente care vad in terenurile agricole din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Lituania si chiar Romania sau Moldova un punct fierbinte. Recent, cei de la The Guardian spuneau ca, in ultimii cinci ani, tarile sarace…

Citește mai departe

Schimbarea climei si turismul

Se afirma adeseori ca fermierii se afla in prima linie a luptei cu incalzirea globala, traiul lor fiind dependent de vreme. Insa operatorii din domeniul turistic si proprietarii de statiuni turistice nu sunt mai putin dependenti, noteaza Elisabeth Rosenthal in articolul ei din cotidianul american „The International Herald Tribune”. Imaginati-va o statiune montana ale carei…

Citește mai departe

Summit modest, la Cancun

Joi, 9 decembrie, se incheie Conferinta de la Cancun, din Mexic, pe tema schimbarilor climatice si a mobilizarii impotriva efectului de sera. Ambitiile actualei reuniuni au fost insa mai modeste decat la cele precedente, motiv pentru care nici asteptarile opiniei publice nu sunt foarte mari. Summit-ul de la Copenhaga, din decembrie 2009 a fost un…

Citește mai departe

Conventia ONU pentru biodiversitate a semnat un acord pentru protejarea a 17% din suprafata de uscat si a 10% din oceane pana in 2020

Participantii la summitul ONU pe biodiversitate din Japonia au cazut de comun acord sambata, 30 octombrie, sa extinda regiunile protejate pe uscat si in mediul marin, in speranta ca vor incetini ritmul disparitiei animalelor si plantelor lumii si vor preveni pagubele aduse ecosistemelor. Dupa negocieri-maraton care au depasit cu cateva ore programul prestabilit, delegatii au…

Citește mai departe

Obiectivul de la Copenhaga e aproape atins datorita reciclarii fondurilor existente

Tarile dezvoltate vor reusi in sfarsit sa stranga 29,8 miliarde de dolari pentru a ajuta tarile sarace in lupta impotriva schimbarilor climatice, a anuntat Reuters pe 27 iulie . Concluziile anchetei agentiei de presa britanice arata ca tarile dezvoltate aproape si-au atins obiectivul de a crea un fond de ajutor imediat, asa-numitul ”fast-start”, insumand 30…

Citește mai departe

Preturile la alimente, majorate din cauza biocombustibililor

Potrivit unui raport secret al Bancii Mondiale, biocarburantii au determinat cresterea preturilor la produsele alimentare la nivel mondial cu pana la 75%. Raportul respinge ideea conform careia seceta din Australia si cresterea cererii din India si China ar fi cauzat cresterile costurilor produselor alimentare. „Liderii politici tind sa ignore dovezile puternice care arata ca biocarburantii…

Citește mai departe

Inegalitatea dintre natiunile bogate si cele sarace ameninta sa saboteze summit-urile Natiunilor Unite

Cea de-a 15-ea conferinta a Natiunilor Unite referitoare la schimbarile climatice (COP15) de la Copenhaga despre care se spunea ca ar reprezenta ultima oportunitate de a lua atitudinte in fata „celei mai mari amenintari cu care umanitatea s-a confruntat vreodata” a fost un mare esec. Peste 15 delegati si politicieni din intreaga lume au discutat…

Citește mai departe

Summit-ul de la Copenhaga s-a incheiat cu un acord de compromis

Acord de compromis, obtinut in ultimul moment la summit-ul de la Copenhaga, de presedintele american Barack Obama. Niciuna dintre tarile participante nu e pe deplin multumita, dar termenii acestei intelegeri constituie un progres semnificativ, a declarat o sursa oficiala din cadrul delegatiei americane. Compromisul a fost realizat la capatul unei intalniri intre presedintele american Barack…

Citește mai departe

Pretul bogatiei: o planeta distrusa

Statele in curs de dezvoltare cer ca tarile puternic industrializate sa-si asume vina pentru schimbarile climatice. Tarile africane s-au retras, ieri, de la o conferinta internationala de mediu, ca protest fata de pasivitatea statelor bogate. Delegati din 175 de tari se intalnesc saptamana aceasta la Barcelona, Spania, intr-o ultima incercare de a negocia noul acord…

Citește mai departe

UE nu acorda subventii tarilor sarace fara SUA

Desi toate statele membre ale Uniunii Europene sunt de acord ca tarile sarace au nevoie de sprijin financiar pentru a putea lupta impotriva incalzirii climatice, acestea refuza sa acorde subventiile cat timp Washingtonul nu isi prezinta intentiile in acest sens. Un proiect final de text, realizat de liderii europeni reuniti la summitul de la Bruxelles…

Citește mai departe