Deseurile electronice ale lumii, abandonate in tarile sarace

0
382
O jumătate de milion de oameni mor anual în China din cauza poluarii
Deseurile electronice ale lumii, abandonate in tarile sarace
Deseurile electronice ale lumii, abandonate in tarile sarace

Milioane de tone de deseuri electronice sunt exportate ilegal in fiecare an in tarile sarace ale lumii, dezvaluie un raport al Organizatiei Natiunilor Unite. In plus, perioada sarbatorilor de iarna favorizeaza acest fenomen global, intrucat genereaza o avalansa de deseuri electronice, cauzata de achizitionarea de aparatura si gadgeturi noi.

Volumul global de deseuri electronice va creste Deseurile electronicecu 33% in urmatorii 4 ani, dezvaluie ONU, care a demarat initiativa Step menita sa gestioneze criza deseurilor electronice al caror numar creste cu o viteza alarmanta.

In 2012, la nivel mondial au fost generate 50 milioane de tone de deseuri electronice, in componenta carora intra si materiale toxice, precum plumb, mercur, cadmiu, arsenic si substante ignifuge.

Ingrijorator este si faptul ca deseurile electronice sunt transportate ilegal in tarile sarace ale lumii, in special din vestul Africii si din Asia. Fenomenul cauzeaza poluarea masiva a mediului inconjurator, dar si probleme de sanatate in randul populatiei locale.

Proasta gestionare a acestei probleme determina si deficite de minerale rare, folosite extensiv pentru a produce componentele echipamentelor electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.