WWF ofera 60 de milioande de dolari Rusiei pentru protejarea felinelor mari pe cale de disparitie

WWF ofera 60 de milioande de dolari Rusiei pentru protejarea felinelor mari pe cale de disparitie
WWF ofera 60 de milioande de dolari Rusiei pentru protejarea felinelor mari pe cale de disparitie

World Wildlife Fund in colaborare cu Fondul Global de Mediu (GEF) au facut publica disponibilitatea de a oferi Rusiei 60 milioane de dolari pentru a sustine lucrarile destinate conservarii speciilor de feline pe cale de disparitie, inclusiv leopardul oriental din regiunea Amur si Asia, tigrul Amur si leopardul zapezilor.

10 milioane de dolari din aceasta suma vor veni din bugetul World Wildlife Fund, iar 12,5 milioane de dolari va aloca Fondul Global de Mediu, restul sumei va proveni din bugetele tarilor care sunt parteneri GEF.

« Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN) si alte organizatii pentru protectia mediului planetei au emis un raport comun “Pretioase sau inutile?” (in engleza: Priceless or Worthless?), despre sute din acele specii de animale, plante si ciuperci ce necesita protectie. »

Bazandu-se pe aceste fonduri, echipa de ecologisti pe tot parcursul anului va dezvolta un proiect pentru a sprijini zonele protejate locuite de feline rare, al carui punere in aplicare este preconizata pe timp de patru ani. Proiectul va include ariile protejate in Caucazul de Nord, Altai, Extremul Orient si in Muntii Sayan.

De asemenea, este cunoscut faptul ca ecologistii intentioneaza sa atraga activ in punerea in aplicare a proiectului o serie de organizatii non-guvernamentale, mediul stiintific si cel de afaceri, precum si autoritatile locale.

In afara de lucrul asociat de protectia speciala a zonelor naturale, reprezentanti ai biroului rus al WWF intentioneaza sa dezvolte in mod activ legislatia internationala referitoare la resursele biologice, pentru a promova cooperarea internationala in domeniul activitatii anti-braconaj si a desfasura o misiune extinsa in randul populatiei care va ajuta felinelor pe cale de disparitie .

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente