Investitorii cer industriei fast-food să reducă emisiile de carbon și consumul de apă

0
3148

O coaliție de investitori solicită companiilor McDonalds, KFC și altor producători de alimente să adopte măsuri imediate pentru combaterea schimbărilor climatice.

Un grup de peste 80 de investitori cu active de peste 6,5 miliarde de dolari au trimis recent o scrisoare celor mai mari lanțuri fast-food din lume, pentru a le solicita să reducă amprenta de carbon și consumul de apă al furnizorilor de lactate și carne de pe lanțul lor de producție.

Potrivit BBC, printre companiile vizate, se numără McDonalds, Domino’s Pizza, Burger King, Chipotle Mexican Grill, Wendy’s, Pizza Hut și KFC. În total, sectorul fast-food căruia se adresează investitorii este estimat la peste 570 de miliarde de dolari.

Cât de ne-sustenabile sunt carnea și produsele lactate

Investitorii și-au bazat solicitările pe o analiză realizată de organizația Farm Animal Investment Risk & Return și pe un raport realizat de EAT-Lancet Commission.

Potrivit acestora, agricultura practicată pentru producția de carne și de produse lactate ar putea ajunge să genereze aproximativ 70% din cantitatea maximă de emisii de gaze cu efect de seră pe care o putem genera până în 2050 astfel încât să menținem creșterea temperaturilor medii globale sub 2 grade Celsius. Totodată, se estimează că sectorul zootehnic consumă în fiecare an aproximativ 10% din fluxurile de apă de la nivel global.

Experții sugerează că, pentru a ajunge la o dietă „sustenabilă și sănătoasă” prin care să putem hrăni o populație de 10 miliarde de oameni până la mijlocul secolului, ar trebui să reducem cu 90% consumul de carne roșie și de lapte.

Îngrijorați de aceste avertismente, investitorii vor așadar ca industria fast-food să ceară furnizorilor de proteine animale să raporteze și să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră și consumul de apă dulce. Totodată, grupul mai solicită companiilor să își asume până în luna martie ținte clare de reducere și să comunice transparent progresul în îndeplinirea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.