Cactusul , cel mai bun purificator al apei din lume?!

0
378

Cercetatorii de la Universitatea de Sud a Floridei, au descoperit ca cel mai bun purificator al apei este specia de cactus in forma de para.

specie de cactus para
Un extract din specia respectiva, este foarte eficace in a inaltura atat sedimente cat si bacterii dintr-o apa care nu este pura.
Cercetatorii nu sunt singurii care si-au dat seama de proprietatile acestei plante.In secolul al 19-lea , comunitatile din Mexic foloseau cactusul pentru a indeparta impuritatile si a filtra H2O.

Partea gumata  care exista in cactus si care retine apa, este responsabila totodata si cu purificarea acesteia. Oamenii de stiinta ,au extras aceasta parte dintr-un cactus, iar apoi l-au introdus in apa ce fusese contaminata cu bacterii si reziduri. Guma extrasa de la cactus , a facut ca bacteriile si impuritatile sa se combine , iar apoi sa se depuna la fund, filtrand-o  astfel  cu 98%. Urmatoarul pas al experimentului, este sa testeze functionalitatea procedurii cu apa naturala. Oamenii de stiinta sunt de parere, ca in tarile in curs de dezvoltare, acesta ar putea fi folosit in viata de zi cu zi.specia de cactus crescuta special pentru a decora  gradini

Comunitile din tarile sarace ar putea fierbe o portiune taiata dintr-un astfel de cactus pentu a elibera partea gumata –  necesara purificarii –  si a o adauga in apa, la fel cum au facut si cercetatorii. Dar sunt bariere peste care trebuie sa trecem. Ce resurse ar fi necesare pentru a creste planta pe scara larga intocmai pentru acest scop si cum pot fi  oamenii siguri ca apa „tratata”astfel chiar este cu adevarat 100% fara bacterii? Daca s-ar gasi solutii acestor probleme, apa potabila, obtinuta la preturi mici, ar fi disponibila milioanelor de oameni care nu dispun de aceasta in momentul de fata.

Sursa: www.ecogeek.org

credite poze:www.delange.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.