Mamele conduc revolutia eco

TREND – Sexul frumos, cei mai bun client bio
Femeile sunt principalii cumparatori de alimente ecologice, fiind mai bine informate si convinse ca aceste produse sunt mai sanatoase pentru familiile lor.

Majoritatea mamelor din Marea Britanie cred in beneficiile alimentatiei organice, potrivit unui studiu comandat de Soil Association, cel mai important certificator din aceasta tara. Cercetarea a aratat ca mai mult de opt din zece (84%) mamici cred ca mincarea ecologica este mai buna pentru familiile lor. „Mamele sunt cele care deschid drumul spre revolutia organica, aducind dupa ele o intreaga noua generatie organica”, considera reprezentantii Soil Association.

MOTIVE. In conditiile in care femeile se ocupa de dieta familiei si fac aprovizionarea, nu este de mirare ca ele sunt considerate „principalul client” bio de jucatorii de pe aceasta piata. Lucru dovedit si de o cercetare realizata de filiala germana a TNS, cel mai mare furnizor de studii si cercetari de marketing din lume. Cercetarea a aratat ca, spre deosebire de doamne, barbatii nu sunt entuziasmati de achizitia alimentelor ecologice, pentru ca nu prea stiu ce sint acestea si care sint avantajele unei diete bio. Femeile decid sa cumpere un produs organic in principal din motive etice si de sanatate. Astfel, potrivit studiului Soil Association, femeile considera ca mincarea bio este mai buna pentru familie deoarece este mai bogata in antioxidanti omega 3, vitamina C si minerale esentiale benefice pentru organism. In acelasi timp, ele considera ca fac si un lucru bun pentru planeta, pentru mediul inconjurator, cumparind produse ecologice.

PROFIL. Si comerciantii de produse bio autohtoni recunosc ca principalii lor clienti sunt femeile: in principal persoane cu pregatire si venituri peste medie, dormice sa faca mai mult pentru sanatatea lor si a celor dragi, dar si persoane cu venituri mai modeste, dar care au avut cazuri de boli grave in familie.

Cliente celebre
„Nu m-am gindit prea mult la mincarea organica inainte de a deveni mama, dar cind ai copii vrei sa le asiguri cel mai bun start in viata. Hranindu-mi copiii organic pot fi sigura ca le asigur cantitatile maxime de nutrienti si ca reduce la minimum expunerea lor la substante nocive”, considera o cunoscuta prezentatoare de televiziune din Scotia, Kaye Adams. O alta mama celebra care a trecut la bio este supermodelul Elle McPherson. „Maninc organic pentru ca imi pasa de sanatatea familiei mele, dar si de mediul inconjurator. Poate ca mincarea organica e un pic mai scumpa, dar cred ca merita. Sint fericita pentru ca pot sa-mi hranesc familia evitind nedoritele pesticide si aditivii alimentari daunatori”, a declarat McPherson, citata de Soil Association.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *