Beneficiile mosmoanelor, fructele care pot fi lasate in pom in lunile de iarna

Mosmoanele se numara printre fructele mai putin cultivate si consumate in Romania, iar un detaliu si mai putin cunoscut este ca sunt folosite si in multe retete de medicina naturista. Dizolvarea pietrelor la rinichi, mentinerea sanatatii ochilor si combaterea dizenteriei sunt doar cateva dintre beneficiile mosmoanelor. Mosmonul este cultivat in sud-estul Europei de peste 3.000…

Citește mai departe

Dietele bogate in legume pot sa incetineasca declinul cognitiv la varsta a treia

Dietele bogate in frunze proaspete de salata, fasole, fructe de padure si cereale integrale au potentialul de a incetini procesul de imbatranire a creierului si declinul cognitiv la persoanele de varsta a treia, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite ale Americii, informeaza Reuters, citat de Mediafax. Declinul cognitiv reprezinta o etapa normala a procesului de…

Citește mai departe

Pestele ton este important pentru sanatatea publica din zona Pacificului (studiu)

In lupta continua impotriva obezitatii, a bolilor de inima si a diabetului din regiunea Pacificului, alocarea unor cantitati suficiente de ton pentru consumul local si mentinerea acestuia la preturi accesibile ar putea imbunatati in mod semnificativ rezultatele din domeniul sanatatii, conform organizatiei Secretariatul Comunitatii Pacificului (Secretariat of the Pacific Community), transmite Xinhua, bazandu-se pe un…

Citește mai departe
Super-fructul care înt?re?te inima. Previne cancerul si este afrodisiac

Super-fructul care intareste inima. Previne cancerul si este afrodisiac

Acest fruct bogat in antioxidanti este cunoscut de secole pentru proprietatile sale de vindecare, stimulare a sistemului imunitar si energizare. Fructul de acai este unul dintre cele mai sanatoase fructe oferite de natura. Beneficiile fructului de acai Acai este o planta indigena gasita cel mai frecvent in padurile amazoniene. Acest fruct bogat in antioxidanti este…

Citește mai departe
Cheia unei diete s?n?toase st? în profilul genetic al fiec?rei persoane

Cheia unei diete sanatoase sta in profilul genetic al fiecarei persoane

Cercetatorii canadieni au descoperit ca dietele personalizate, bazate pe profilul genetic al fiecarei persoane, imbunatatesc obiceiurile alimentare ale oamenilor, comparativ cu recomandarile nutritionale generale. O echipa de cercetatori de la Universitatea Toronto din Canada, condusa de Ahmed El-Sohemy, profesor de stiinte nutritionale, a efectuat primul studiu privind impactul dietelor bazate pe profilul genetic al voluntarilor…

Citește mai departe
Cheia unei diete sanatoase sta in profilul genetic al fiecarei persoane

Cheia unei diete sanatoase sta in profilul genetic al fiecarei persoane

Cercetatorii canadieni au descoperit ca dietele personalizate, bazate pe profilul genetic al fiecarei persoane, imbunatatesc obiceiurile alimentare ale oamenilor, comparativ cu recomandarile nutritionale generale. O echipa de cercetatori de la Universitatea Toronto din Canada, condusa de Ahmed El-Sohemy, profesor de stiinte nutritionale, a efectuat primul studiu privind impactul dietelor bazate pe profilul genetic al voluntarilor…

Citește mai departe
World Vegetarian Day, Ziua Mondiala a Vegetarianismului, marcata la 1 octombrie

World Vegetarian Day, Ziua Mondiala a Vegetarianismului, marcata la 1 octombrie

Ziua Mondiala a Vegetarianismului (World Vegetarian Day) este marcata, in fiecare an, la 1 octombrie, de toti cei care sunt adeptii unei diete vegetariene. In aceasta zi, sunt organizate o serie de evenimente menite sa aduca in atentia opiniei publice legatura dintre dieta vegetariana si mediul inconjurator, sanatatea noastra, sanatatea animalelor, precum si constientizarea problemelor…

Citește mai departe
Nimeni nu s-a n?scut vegetarian…

Ziua Mondiala a Vegetarianismului

Ziua Mondiala a Vegetarianismului (World Vegetarian Day) este marcata, in fiecare an, la 1 octombrie, de toti cei care sunt adeptii unei diete vegetariene. In aceasta zi, sunt organizate o serie de evenimente menite sa aduca in atentia opiniei publice legatura dintre dieta vegetariana si mediul inconjurator, sanatatea noastra, sanatatea animalelor, precum si constientizarea problemelor…

Citește mai departe
Magneziul, ozonul organismului uman! Afl? ce nu ?tii sau ui?i mereu despre un element fundamental al s?n?t??ii ?i vie?ii tale

Magneziul, ozonul organismului uman! Afla ce nu stii sau uiti mereu despre un element fundamental al sanatatii si vietii tale

Magneziul este un nutrient intracelular si un electrolit al metabolismului. Este un metal alcalin implicat in peste 300 de procese chimice importante din organism precum producerea energiei, sinteza moleculelor esentiale si transmisia ionilor intre membranele celulare. Un mineral anti-stres care este in acelasi timp si unul dintre cele mai importante componente ale lumii vegetale, acesta…

Citește mai departe
Persoanele care aleg o alimenta?ie vegetarian? au o mul?ime de avantaje

Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje

Alegerea tipului de alimentatie apartine fiecarui individ in parte. Fie ca este vegetarian sau nu, in ambele cazuri sunt avantaje si dezavantaje. Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje. Au la dispozitie o plaja larga de fructe, legume, fainoase sanatoase, etc, in principal produse vegetale, care nu le pun sanatatea in pericol, cateodata…

Citește mai departe
Vinul ro?u ?i ciocolata, descoperiri spectaculoase legate de conservarea memoriei

Vinul rosu si ciocolata, descoperiri spectaculoase legate de conservarea memoriei

Batranetea lupta cu multe, dar mai ales cu problemele de memorie. O substanta din compozitia vinului rosu, intalnita si in ciocolata neagra, cunoscuta pentru proprietatile sale anti-imbatranire, are si efecte benefice pentru memorie, conform unui nou studiu, informeaza LiveScience, potrivit Agerpres.Intr-un studiu realizat pe adulti supraponderali, cei care au primit suplimente alimentare de resveratrol timp…

Citește mai departe
Dieta vegetariană: argumente pro şi contra

Egiptenii antici aveau un regim vegetarian. Ce mancau oamenii in urma cu 5.500 de ani

Un nou studiu asupra stilului de viata al locuitorilor Egiptului Antic dezvaluie, spre surprinderea cercetatorilor, lucruri in premiera despre regimul alimentar pe care acestia il aveau in 3500 i.Hr, potrivit Mediafax. Consumul masiv de carne nu era ceva obisnuit in Antichitate. De fapt, un studiu recent arata ca in culturile antice vegetarianismul era mult mai…

Citește mai departe

    Ministrul mediului: Din 2014 am putea avea benzi pentru biciclisti pe strada

    Attila Korodi este cunoscut pentru pasiunea sa pentru mersul pe bicicleta. Singurul ministru care umbla cu bicicleta pliabila in portbagaj, ca sa nu rateze niciodata un moment propice pentru pedalat, militeaza pentru transportul pe doua roti desi stie ca schimbarea mentalitatii este un proces de durata. „Merg foarte des cu bicicleta. Am intotdeauna in portbagaj…

    Citește mai departe

    PE: Reguli noi pentru hrana bebelusilor, dietele speciale si produsele fara calorii

    Regulile privind etichetarea si continutul laptelui pentru bebelusi si alimentele pentru diete speciale medicale vor fi mai bine definite pentru a proteja consumatorii si a sublinia diferentele dintre alimentele pentru consum normal si cele pentru grupuri specifice, conform unei legi aprobate marti. Noile reguli, agreate deja de Consiliu, se refera si la unele regimuri pe…

    Citește mai departe
    Care sunt fructele ?i legumele care con?in cele mai multe pesticide

    Care sunt fructele si legumele care contin cele mai multe pesticide

    Lista fructelor si a legumelor cu cele mai multe pesticide, realizata in fiecare an de o agentie nonprofit din Statele Unite ale Americii, ofera o noua perspectiva asupra unor alimente considerate printre cele mai sanatoase din consumul zilnic. „Duzina murdara”, care face parte din Ghidul anual al cumparatorului pentru pesticidele din produse, realizat de agentia…

    Citește mai departe

    Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza

    Consumul de fibre, ceaiurile cu proprietati diuretice, masajul si sauna sunt trei dintre metodele care va pot asigura succesul. In plus, eliminati tigarile, alcoolul, cafeaua, grasimile saturate si dulciurile, reduceti utilizarea produselor chimice pentru curatenie si ingrijire personala si inlocuiti-le cu alternative natural Senzatia de oboseala, nervozitatea, greata, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri…

    Citește mai departe

    Broccoli, minunea verde

    Pentru mine, ca si pentru altei femei, broccoli da dependenta. Delicios si sanatos, este alegerea care nu aduce regrete. Numele sau deriva din italianul brocco si din latinul bracchium, care inseamna brat sau ramura. Inrudita cu varza si conopida, broccoli este o sursa excelenta de vitamina A si C, fier si calciu, bogata in fibre…

    Citește mai departe

    „Mananca, Misca-te, Traieste” – un eveniment dedicat Zilei Internationale a Diabetului

    Sub genericul „Mananca, Misca-te, Traieste”, Asociatia Agartha organizeaza la Iasi, in data de 14 noiembrie, un eveniment. Manifestarile prilejuite cu aceasta ocazie se vor desfasura la Gabriel Center, strada Sf. Lazar, etaj 8, incepand cu ora 18. Evenimentul isi propune sa promoveze in randul publicului iesean un stil de viata sanatos in care un regim…

    Citește mai departe
    E sezonul rosiilor: iata zece lucruri surprinzatoare prea putin cunoscute despre banalele tomate

    Rosiile modificate genetic – tratament pentru prevenirea bolilor de inima

    Plantele de tomate modificate produc o substanta care actioneaza la fel ca si colesterolul „bun” si reduce ateroscleroza – acumularea depunerilor care astupa arterele, potrivit Descopera.ro. Studiul a fost realizat pe soareci de savantii de la Universitatea California – Los Angeles. Rozatoarele au fost hranite cu un produs realizat din rosii modificate genetic (o pulbere…

    Citește mai departe
    Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu - pericol pentru sanatate, verde - numai bun de mancat

    Alimentele bogate in potasiu, secretul unui corp plin de energie

    Alaturi de calciu si sodiu, potasiul este un mineral esential pentrubuna functionare a sistemului nervos, sistemului muscular, a inimiisi a rinichilor. O deficienta de potasiu poate duce la staride confuzie, aritmii ale inimii, si, cateodata, chiar si la crampemusculare. Insa cel mai frecvent semn al lipsei de potasiu esteslabiciunea in tot corpul sau lipsa de energie. Majoritatea oamenilor isi iau o cantitate suficienta de potasiu avand o dieta normala si echilibrata, din care sa nu lipseasca in primul rand fructele si legumele proaspete. Lipsa mineralelor provine, de cele mai multe ori ,din diete exagerate, care se apropie de infometare, sau prin folosirea exagerata a laxativelor care pot da dereglari ale sistemului digestiv, precum diareea. Persoanele care…

    Citește mai departe

    Cereale pentru sanatate

    Cerealele au devenit unul principalele subiecte din lumea sanatatii si nutritiei de astazi. Oamenii nu pot intelege cum un aliment pe care familiile lor l-au mancat de atat de mult timp a devenit deodata ceva “rau”, relateaza Wakeup-world.com. Realitatea este ca problemele precum sensibilitatea la gluten, obezitatea si boala celiaca sunt in crestere si legate…

    Citește mai departe

    Top 10 boli cauzate de deficiente de vitamine in corp

    Pana nu demult nu se cunosteau repercusiunile lipsei de vitaminein organism. Desi se banuia inca din epoca renascentista ca exista substante care asigura starea de sanatate optima, abia in epoca moderna s-a determinat cu exactitate rolul fiecarei vitamine in parte. Multi cercetatori au primit Premiul Nobel pentru identificarea vitaminelor care au permis milioanelor de oameni sa-si…

    Citește mai departe