Studiu: Berea contine o vitamina care lupta impotriva obezitatii si imbunatateste masa musculara

Daca planuiti sa beti o halba de bere azi, atunci va va bucura o veste buna comunicata de cercetatorii de la Scoala Politehnica Federala din Lausanne, Elvetia. Berea contine o vitamina care lupta impotriva obezitatii si imbunatateste masa musculara, spun oamenii de stiinta. O molecula numitaribozid-nicotinamida (NR), care se gaseste in lapte si despre care se…

Citește mai departe

Romania, tara biodiversitatii

In fiecare an, in 22 mai, se celebreaza Ziua Internationala a Diversitatii Biologice, marcand astfel semnarea la Rio de Janeiro ( in anul 1992) a Conventiei privind diversitatea biologica, elaborata sub egida “Programului Natiunilor Unite pentru Mediu” si ratificata de Parlamentul Romaniei prin Legea 58/1994. In 2012 Ziua Internationala a Diversitatii Biologice a avut ca…

Citește mai departe
România are aproape jum?tate din num?rul de ur?i bruni din spa?iul UE

In Romania, reteaua Natura 2000 insumeaza 22,68% din suprafata tarii

In fiecare an, in 22 mai, se celebreaza Ziua Internationala a Diversitatii Biologice, marcand astfel semnarea la Rio de Janeiro ( in anul 1992) a Conventiei privind diversitatea biologica, elaborata sub egida “Programului Natiunilor Unite pentru Mediu” si ratificata de Parlamentul Romaniei prin Legea 58/1994. Ursii, o specie simbol a Romaniei Aceasta zi se sarbatoreste…

Citește mai departe

Fructele – o parte importanta a unei diete sanatoase

Fructele reprezinta o parte importanta a unei diete sanatoase, si asta deoarece contin multe vitamine si minerale necesare dezvoltarii armonioase a corpului si mentinerii sanatatii. Mai mult de-atat, fructele contin o serie de antioxidanti care lupta eficient impotriva imbatranirii, protejeaza organismul de diferite boli si chiar ajuta la calmarea anumitor dureri. Tocmai de aceea, astazi…

Citește mai departe

Ziua fara carne

Initiativa, promovata la nivel national in Statele Unite ale Americii, si-a castigat cei mai multi adepti in Aspen, Colorado. Statiunea de lux este cea de-a doua casa pentru multe dintre celebritatile hollywoodiene, care prefera inaltimile Muntilor Stancosi pentru a se relaxa. Conflictele dintre acestia si hippiotii veniti in anii 70 pentru experiente halucinogene la 8000…

Citește mai departe

„Joia fara carne” – vezi in ce tara se desfasoara programul si de ce

Pentru multi oameni carnea este un aliment indispensabil al meniului zilnic. Orasul Gent, din Belgia, propune o metoda originala pentru limitarea consumului de carne. In fiecare joi, la restaurantele locale, nu se servesc decat meniuri vegetariene. In doi ani de zile, consumul vegetarian a crescut semnifcativ in orasul belgian Gent. In 2009 a fost lansat…

Citește mai departe

Semnele transmise de organism atunci cand alimentatia e nesanatoasa

Oboseala, stari de depresie, pierderi de memorie si probleme cu tenul sunt cateva dintre semnele pe care organismul le transimte atunci cand dieta este bogata in kilocalorii si grasimi nesanatoase, saraca in vitamine, minerale si antioxidanti, informeaza gandul.info. Tenul palid cu aspect nesanatos este rezultatul unei diete bogate in carbohidrati „negativi”, asimilati din bauturile carbogazoase…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Oul, un superaliment

Nutritionistii au descoperit ca oul este un aliment bogat in nutrienti si ne recomanda sa mancam cel putin un ou pe zi, informeaza The Telegraph. Studiul publicat in Nutrition and Food Science arata ca ouale pot avea un rol important in mentinerea sanatatii, cat si in diete. Dupa ce specialistii au analizat informatiile colectate din…

Citește mai departe

Alimentatia vegetariana, daunatoare pentru mediu

Alimentatia vegetariana poate fi mai daunatoare pentru mediul inconjurator decat stilul de viata bazat pe diete alimentare ce contin carne, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie, informeaza Daily Mail, in editia online. Activistii ecologisti si adeptii dietelor vegetariene au insistat vreme de multi ani, atragandu-le atentia persoanelor care…

Citește mai departe

Cinci mituri ale alimentatiei sanatoase

Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com. Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale…

Citește mai departe

Sa invingem gerul, cu bucatele potrivite

Care sunt alimentele miraculoase, sanatoase si suficient de puternice pentru a proteja impotriva temperaturilor extreme? Leacuri babesti sau ingrediente testate stiintific? Cu cat mercurul scade mai abrupt in termometre, cu atat se umplu mai abitir oalele si farfuriile. Exista o conceptie veche de cand lumea care spune ca, pe timp de iarna, organismul trebuie sa-si…

Citește mai departe

Fibrele si silueta

Cu totii, mai cu seama fetele, isi doresc o silueta de invidiat cu o talie de viespe. Pentru asta apelam la binecunoscutele diete cu efect de yo-yo care ne promit 5 kilograme in 5 zile sau pentru cei mai perseverenti dintre noi, regimul disociat pentru cateva luni care schimba metabolismul, garantand o silueta mult visata….

Citește mai departe

Urmand o dieta „mediteraneana”, reducem riscul de aparitie a depresiei

Cel putin asa arata un studiu intreprins recent de catre departamentul de Medicina Preventiva si Sanatate Publica al Universitatii din Navarra, Spania. In urma acestuia, cercetatorii au ajuns la concluzia ca o dieta sanatoasa, bazata preponderent pe legume si fructe, este benefica nu numai asupra sanatatii fizice, dar si asupra celei psihice, riscul de aparitie…

Citește mai departe

Fara carne in farfuriile nemtilor

Autoritatile din Germania au recomandat populatiei sa renunte la meniurile traditionale bogate in carne in favoarea unor diete mai usoare, in stil mediteraneean, pentru a contribui, astfel, la salvarea planetei, scrie cotidianul britanic „Telegraph”. Bucataria nemteasca este renumita pentru faptul ca se bazeaza in mare parte pe preparate din carne. Dintre statele Uniunii Europene, Germania…

Citește mai departe

Dulce anticancerigen

Magiunul natural de prune Topoloveni este un produs in intregime natural, obtinut din imbinarea a cel putin patru soiuri de prune, recoltate la deplina maturitate. Tehnologia utilizata pentru fabricarea magiunului este cea traditionala, din anii 1910, fara adaos de zahar rafinat sau alti indulcitori industriali. Magiunul natural de prune Topoloveni nu contine decat prune fierte…

Citește mai departe

Aroma sintetica de vita si multa sare

Vitaminele din fideaua Rollton nu mai au nici o valoare, fiind inecate in sare si aditivi alimentari, care au numeroase efecte adverse. Cardiacii, hipertensivii si cei cu probleme ale rinichilor trebuie sa evite consumul acestui produs. Fideaua pentru prepararea rapida a supei Rollton este un produs care poate afecta in mod grav sanatatea inimii si…

Citește mai departe

Fara carne in farfuriile nemtilor

Autoritatile din Germania au recomandat populatiei sa renunte la meniurile traditionale bogate in carne in favoarea unor diete mai usoare, in stil mediteraneean, pentru a contribui, astfel, la salvarea planetei, scrie cotidianul britanic „Telegraph”. Bucataria nemteasca este renumita pentru faptul ca se bazeaza in mare parte pe preparate din carne. Dintre statele Uniunii Europene, Germania…

Citește mai departe