Viata oamenilor s-ar lungi considerabil daca acestia ar reduce portiile de mancare

0
340
Secretul unei vieţi lungi ţine de ceea ce faci de trei ori pe zi
Secretul unei vieti lungi tine de ceea ce faci de trei ori pe zi

Uitati de diete alimentare, de tratamente cu vitamine sau de mersul la sala de forta. Secretul unei vieti mai lungi sta intr-o chestiune foarte simpla, care, daca ar fi indeplinita de mai multi oameni, ar schimba radical vietile multora.

Potrivit omului de stiinta britanic, Dr. Michael Mosley, viata oamenilor s-ar lungi considerabil daca acestia ar reduce portiile de mancare. Cazurile pe care le-a studiat cercetatorul se gasesc in Japonia, acolo unde mai multe comunitati de oameni au o dieta saraca in calorii. S-a observat de-a lungul timpului ca aici oamenii traiesc cu mult peste media celorlalte state civilizate.

Medicul, care tine o emisiune pe BBC, recomanda o dieta cu maximum 600 de calorii pe zi: „Pana la urma, imbatranirea este o consecinta a metabolismului ridicat, iar daca iti inveti metabolismul sa nu mai consume atatea calorii, atunci procesul de imbatranire ar fi si el mult incetinit”, a declarat Michael Mosley.

Potrivit studiilor realizate la University of London, daca oamenii ar reduce cu 40% consumul zilnic de calorii, si-ar prelungi viata cu 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.