In cazul femeilor, consumul regulat de produse lactate scade cu pana la 45% sansele de dobandire a cancerului de san
Stim de mici ca un pahar cu lapte pe zi este „sanatate curata”. Branza, iaurtul sau chefirul nu trebuie sa ne lipseasca nici ele din meniu. Iata cateva beneficii pe care le aduc lactatele organismului nostru.
Intareste dintii
Laptele este un produs foarte valoros, o sursa importanta de vitamine si minerale, in special de calciu. Rolul sau in sanatatea sistemului osos si a dintilor este recunoscut de multa vreme.
Datorita acestor beneficii, majoritatea nutritionistilor recomanda ca laptele si alte produse lactate sa fie consumate zilnic, in cadrul unei diete echilibrate.
Previne cancerul
In cazul femeilor, consumul regulat de produse lactate scade cu pana la 45% sansele de dobandire a cancerului de san, cand femeile sunt la menopauza, si cu 65% in perioada pre-menopauza.
Este plin de nutrienti
Laptele reprezinta un aliment ideal in procesul de crestere a copilului, deoarece contine nutrientii necesari pentru o alimentatie adecvata si contribuie la dezvoltarea armonioasa a organismului.
In acelasi timp, laptele este o sursa bogata de calciu, fosfor, vitaminele D, B12 si contine, de asemenea, o cantitate importanta de proteine.
Scade tensiunea arteriala
Un consum crescut de fructe si legume, in combinatie cu lapte si produse lactate, cu continut redus de grasimi, ajuta la scaderea tensiunii arteriale mai mult decat fructele si legumele consumate singure.
Previne diabetul
Consumarea laptelui si a produselor lactate in locul zaharurilor rafinate si a carbohidratilor ajuta la protejarea tinerilor supraponderali de diabetul zaharat de tip 2.