Cătina incașă, fructul care previne şi tratează LEUCEMIA, HEPATITA şi REUMATISMUL

Catina incasa, fructul care previne si trateaza leucemia, hepatita si reumatismul

Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea, are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale. Physalis peruviana este denumirea oficiala a fructului cu origini in America de Sud, iar la noi mai poarta denumirea de catina incasa, in timp ce…

Citește mai departe
Nimeni nu s-a n?scut vegetarian…

Nimeni nu s-a nascut vegetarian…

In Germania exista cam sapte milioane de vegetarieni (8-9% din populatie), iar 1,5% sunt vegani (cei care exclud din alimentatie toate produsele animale, inclusiv laptele, ouale si chiar mierea). Nimeni nu s-a nascut vegetarian, iar dieteticienii ne-au invatat ca o alimentatie echilibrata este benefica pentru toate varstele. Sportivii, de exemplu, suprasolicitati fizic si supravegheati dietetic,…

Citește mai departe
T?t?neasa, o plant? benefic? pentru regenerarea pielii

Tataneasa, o planta benefica pentru regenerarea pielii

Tataneasa este o planta medicinala, cu efecte terapeutice deosebite, mai ales in cazul afectiunilor respiratorii si a celor digestive. In acest scop, sunt utilizate florile, frunzele si radacina plantei. Tataneasa contine acizi organici, ulei volatil, mucilagii, alantoina, tanini, vitamina B12 si are efect antiinflamator, expectorant, cicatrizant si astringent. Infuzia de tataneasa se prepara dintr-o lingura…

Citește mai departe
Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

Plantele medicinale sunt un bun tratamentpentru ca ele contin multe minerale si vitaminenecesare organismului uman atunci cand este slabit. Vitaminele Vitamina A mareste imunitatea, imbunatateste vederea, previne bolile de piele si este necesara pentru cresterea oaselor. Mai mult, are un aport important in formarea si cresterea danturii, dar ajuta si la incetinirea procesului de imbatranire….

Citește mai departe
De ce avem nevoie de vitamine

De ce avem nevoie de vitamine

Vitaminele, compusi organici a caror prezenta in organism este obligatorie pentru indeplinirea unor functii esentiale, sunt clasificate in liposolubile, A,D,E si K, si hidrosolubile, vitamina C si cele din grupul B. Vitamina A are rol important in profilaxia tulburarilor de vedere si in apararea impotriva infectiilor. Totodata, imbunatateste calitatea pielii si circulatia sanguina si contribuie…

Citește mai departe
Berea, singura b?utur? bogat? în Vitamina B

Berea, singura bautura bogata in Vitamina B

Medicii precizeaza ca berea asigura o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare. Afirmatiile specialistilor sunt sustinute inclusiv de studii stiintifice ale caror date indica faptul ca vitaminele B6, B9 si B12 pot furniza bautorilor de bere o protectie in plus impotriva bolilor cardiovasculare, in comparatie cu consumatorii altor bauturi alcoolice. Berea este o sursa importanta de…

Citește mai departe

10 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a deveni vegan

Trecerea la dieta care exclude toate produsele de origine animala se face treptat. Nu le inlocui cu fast-food, dulciuri si alimente nesanatoase! Dieta vegana presupune eliminarea produselor de origine animala, adica oua, carne si lactate. De asemenea, multe dintre persoanele care urmeaza aceasta dieta au decis sa nu mai poarte articole de imbracaminte/incaltaminte din piele…

Citește mai departe

Lintea face bine inimii

Boabele de linte ofera o cantitate mare de proteine (24%) si de amidon si sunt o sursa excelenta de energie (394 kcal/100 g boabe). De asemenea, lintea mai contine hidrati de carbon (56%), vitamine (A, B1, B2, B6, B12 si C), minerale (calciu, potasiu, fier si magneziu). Toate aceste substante fac din linte un remediu…

Citește mai departe

Dieta care scade riscul de Alzheimer

Un regim alimentar bogat in ulei de masline, alune, peste, carne de pui si fructe si legume are efectul de stavilar in calea maladiei Alzheimer, se precizeaza intr-un raport publicat de specialistii de la Universitatea Columbia, din New York, in „Archives of Neurology”. „Dieta este, probabil, cel mai usor mod prin care sa modificati riscul…

Citește mai departe

Atentie la alimentele fortifiate!

Un nou studiu norvegian pune sub semnul intrebarii necesitatea de a adauga unele vitamine in alimente, cu scopul de a preveni cancerul sau boli cardiovasculare. Totusi, problema alimentelor fortifiate nu este inca transata. Potrivit profesorului Marta Ebbing de la Universitatea Bergen, suplimentul de acid folic (vitamina B9) si de vitamina B12 ar putea sa sporeasca…

Citește mai departe
EcoMetroArt

Oul ajuta la mentinerea greutatii

Oul este un aliment cu un raport scazut de calorii, iar medicii nutritionisti il recomanda in regimurile de slabire. Specialistii spun ca ouale creeaza o senzatie de satietate, iar cu un aliment bogat in proteine, pierzi mai putin muschi si mai multa grasime in timpul unei cure de slabire. In acelasi timp, nutritionistii adauga ca…

Citește mai departe

Fara zahar, dar cu chimicale

Sfatul producatorului este unul corect: stil de viata sanatos. Acesta nu poate fi urmat daca se consuma Red Bull Sugar Free, in principal din cauza indulcitorilor chimici de sinteza cu potential cancerigen. Red Bull Sugarfree este un produs profund dezechilibrat din punct de vedere nutritional, fara valoare biologica, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului…

Citește mai departe

Savureaza ecologic impreuna cu Naturales – Magazin online de produse ecologice Naturales – Pasiune pentru ceai

Naturales – Pasiune pentru ceai www.naturales.ro – Ceaiul iti trezeste spiritul si gandurile intelepte.El iti reimprospateaza corpul si iti linisteste sufletul, daca esti abatut si descurajat, ceaiul iti reda puterea. – , Tching Nung (2737-2697 i.Hr, imparat chinez) Ce isi propune noul magazin cu vanzare online Naturales? In primul rand sa faca accesibile pe piata…

Citește mai departe

Exista si E-uri bune

Se tot vorbeste de aditivi alimentari (E-urile) atat de nocivi sanatatii noastre. Dar dintre cei peste 315 aditivi alimentari utilizati, aproape 20 sunt E-uri „bune”. Cateva dintre acestea sunt E 160, E 100, E 300, E 162. Primul aditiv mentionat (licopenul, colorant rosu-galben) este un caroten natural obtinut din tomate. Conform spuselor doctorului prof. univ….

Citește mai departe

B12 previne malformatiile

Inainte de a ramane insarci-na-te, femeile ar trebui sa con-sume cantitati suficiente de vita-mina B12 si de acid folic pentru a reduce riscul de a naste copii cu malformatii congenitale severe ale siste-mului nervos central, infor-meaza Mediafax. Malformatiile sistemului nervos conduc la diverse forme de handicapuri permanente sau la deces. Un nivel scazut de vitamina…

Citește mai departe

Taurina, cofeina si zahar

Bautura Booster, prin continutul mare de cofeina si taurina, promite sa tina consumatorul treaz si sa ii dea energie. Numai ca poate afecta sanatatea, din cauza continutului mare de zahar si a colorantului, caramel amoniu de sulfit. Bautura racoritoare, cu continut de taurina si cofeina, Booster este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional,…

Citește mai departe