Dieta care scade riscul de Alzheimer

Un regim alimentar bogat in ulei de masline, alune, peste, carne de pui si fructe si legume are efectul de stavilar in calea maladiei Alzheimer, se precizeaza intr-un raport publicat de specialistii de la Universitatea Columbia, din New York, in „Archives of Neurology”.dieta

„Dieta este, probabil, cel mai usor mod prin care sa modificati riscul de boala”, afirma cercetatorul Yian Gu. Ea adauga ca, deoarece nu exista inca un tratament pentru Alzheimer, cea mai importanta este preventia.

„Daca urmam o astfel de dieta riscurile de a contracta afectiunea scad considerabil”, a mai spus Gu intr-un interviu telefonic acordat Reuters.
In timp ce studiile anterioare in acest sens s-au concentrat asupra anumitor nutrienti, echipa condusa de Gu a studiat acele grupe de alimente bogate in proteine, vitamine si minerale despre care s-a spus ca au o legatura cu Alzheimerul.

Pe langa alimentele recomandate, precum uleiul de masline, pestele sau carnea de pui slaba, exista aletele care trebuie evitate, cum ar fi acizii grasi din carnea rosie si untul.

Noul studiu arata ca, pentru prevenirea Alzheimerului, este indicat consumul de alimente bogate in nutrienti precum Omega 3, Omega 6, Vitamina E, Vitamina B12 si folati, despre care se stie ca sunt necesari bunei functionari a creierului.

Verdeturi si peste contra lactate grase si carne rosie

In vederea realizarii cercetarii, echipa condusa de Yian Gu a colectat, timp de 4 ani, informatii cu privire la dietele a 2.148 de persoane sanatoase cu varste de peste 65 de ani. Participantii la studiu au fost testati pentru Alzheimer la fiecare 18 luni. La final, s-a constatat ca 253 dintre subiecti se imbolnavisera de Alzheimer.

De asemenea, specialistii au sesizat ca printre cei mai putin predispusi la boala se afla aceia care consumau in mod regulat ulei de masline, alune, peste rosii, carne de pui, legume precum broccoli, fructe si verdeturi si mai putina carne rosie, organe sau lactate grase.

Potrivit lui Gu, o astfel de dieta actioneaza bidirectional. In afara de mentinerea unei greutati corporale ideale, ea protejeaza creierul de atacuri cerebrale care fac organismul vulnerabil la Alzheimer, intrucat este formata numai din alimente benefice pentru functiile cognitive.

In prezent, nu exista niciun tratament care sa asigure videcarea de aceasta boala care afecteaza, potrivit statisticilor, peste 26 de milioane de oameni din intreaga lume.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *