Se carteaza gropile de gunoi

Pregatirea Zilei Nationale a Curateniei – 25 septembrie – a intrat intr-una dintre cele mai importante faze: identificarea si cartarea gropilor de gunoi formate artificial pe intregul teritoriu al tarii. Aceste gropi, care impanzesc toa-ta- tara, vor fi ecologizate la sfarsitul lui sep-tembrie in cel mai mare eveniment eco-lo-gist desfasurat pana acum in Romania, denumit „Let’s Do It, Romania!”.gropile de gunoi

In aceasta luna, echipa „Let’s Do It Romania!” a inceput cartarea, una dintre cele mai importante etape ale proiectului, care isi propune sa curete intreaga tara de gunoaiele din arealele naturale intr-o singura zi, la data de 25 septembrie 2010. „Fiecare roman inscris pentru cartare reprezinta inca un pas facut impreuna pe drumul spre in-de-pli-ni-rea obiectivului comun – Romania curata. Ajuta-ne sa punem la cale cea mai mare actiune de voluntariat din Romania! Putem stabili un nou record, pentru ca Romania este cea mai mare tara din Europa care organizeaza acest proiect!”, a declarat Liana Buzea, initiatoarea proiectului.

PRIMELE REZULTATE
Primul judet ales pentru cartarea gropilor artificiale de gunoi este Cluj, regiunea cu cel mai mare numar de vo-luntari inscrisi (185) prin intermediul formularului de pe site-ul www.letsdoitromania.ro .

Actiunea a avut loc in acest week-end, evenimentul de cartare din Cluj fiind structurat pe durata a doua zile. Astfel, in prima zi (sambata) a fost organizata conferinta de presa, la care au participat reprezentanti ai Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului NV 6, cat si reprezentanti ai Prefecturii Cluj-Napoca, Pri-ma-ri-ei Cluj-Napoca, Consiliului Judetean Cluj si Administratiei Nationale „Apele Romane”. In aceeasi zi au fost realizate instructaje, iar voluntarii au fost impartiti pe echipe. Cea de-a doua zi a fost dedicata cartarii propriu-zise, la final fiind trase concluziile pe baza experientei voluntarilor de pe teren.

„IMPLICA-TE!”
Echipa „Let’s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor romanilor pentru continuarea etapei de cartare, etapa care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toti cei care dispun de GPS, masina, timp liber, energie si, mai ales, doresc sa vada Romania curata sunt incurajati sa se inscrie pe site la sectiunea „Implica-te!”. „Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune sa curete deseurile din toata tara, din arealele naturalea intr-o singura zi: 25 septembrie.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *