Taxa de intrare in Retezat

Turistii care vor sa viziteze Parcul National Retezat vor trebui sa plateasca incepand cu aceasta luna o taxa de intrare de 5 lei. Cu bonul primit vor putea intra in Retezat de cate ori vor vrea in urmatoarele sapte zile.foto Retezat

Bonul fiscal in valoare de 5 lei poate fi obtinut la Centrul de vizitare Nucsoara si de la Gura Apei. O data cu bonul fiscal, vi-zi-tatorii parcului vor primi si cate o pun-ga pentru deseuri. Turistii sunt rugati sa scoata deseurile din Parcul National si sa le depuna in containerele de gunoi din afara zonei naturale protejate. Dupa plata TVA catre stat, pentru Administratia PNR raman in jur de 4 lei, suma stransa ur-mand a fi folosita pentru achizitionarea pungilor ecologice, transportul deseurilor la groapa de gunoi, marcarea si intretinerea traseelor turistice etc.

Date fiind distantele lungi pana la prima groapa de gunoi, banii de la 150 de turisti abia ajung pentru transportul unui container de deseuri. Si asta in conditiile in care numai de la Gura Bucurei se aduna doua containere in fiecare saptamana. „Suma pentru vizitarea parcului e mica. Cu 5 lei poti cumpara o jumatate de pachet de tigari sau o sticla de suc. Conteaza mult faptul ca banii vor fi folositi pentru binele parcului si al turistilor”, a declarat Zoran Acimov, directorul Parcului National Retezat.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *