Dietele bogate in legume pot sa incetineasca declinul cognitiv la varsta a treia

Dietele bogate in frunze proaspete de salata, fasole, fructe de padure si cereale integrale au potentialul de a incetini procesul de imbatranire a creierului si declinul cognitiv la persoanele de varsta a treia, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite ale Americii, informeaza Reuters, citat de Mediafax. Declinul cognitiv reprezinta o etapa normala a procesului de…

Citește mai departe

Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe
Doi urși chinuiți într-o grădină zoologică din Armenia vor ajunge în rezervația de la Zărnești

Studiul hibernarii animalelor ar putea contribui la cercetarile asupra bolii Alzheimer

Studierea mecanismelor care le permit animalelor sa iasa din hibernare fara deteriorari cerebrale ar putea contribui la lupta impotriva bolilor degenerative. Cand se trezesc dupa lunga pauza de iarna, ursii, marmotele sau aricii nu uita nimic, desi racirea creierului a dus la o pierdere de sinapse — zonele de contact prin care circula informatia intre…

Citește mai departe
Nucile îmbunătățesc concentrarea și capacitatea de a prelucra informațiile

Nucile imbunatatesc concentrarea si capacitatea de a prelucra informatiile

Consumul de nuci imbunatateste concentrarea si capacitatea de a prelucra informatiile, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA), preluati de Daily Mail. Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina „David Geffen”, UCLA, care a constatat ca functiile cognitive sunt in mod constant…

Citește mai departe
Cum ne poate imbolnavi expunerea la aluminiu, intalnit pretutindeni

Cum ne poate imbolnavi expunerea la aluminiu, intalnit pretutindeni

Prezent in multe dintre produsele care ne inconjoara, incepand de la cosmetice si pana la ambalajele alimentare, aluminiul se poate acumula in creier, favorizand aparitia bolii Alzheimer, avertizeaza un expert britanic. Intoxicatia cu aluminiu ar putea alimenta boala Alzheimer, informeaza The Telegraph. Avertizarea a fost facuta de profesorul Christopher Exley de la Universitatea Keele, Marea…

Citește mai departe
Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

Care este leguma verde care iti pazeste cel mai bine creierul

Creatorii personajului animat Popeye Marinarul au avut parte de inspiratie sanatoasa atunci cand au ales spanacul pentru a-i reda puterile marinarului, ori de cate ori se afla in pericol. Decenii de-a randul, oamenii de stiinta au studiat proprietatile spanacului si l-au recomandat in alimentatie, pentru ca detine numerosi nutrienti care aduc beneficii sanatatii. Spanacul este…

Citește mai departe
Stimularea memoriei ?i capacit??ii de concentrare cu ajutorul plantelor

Stimularea memoriei si capacitatii de concentrare cu ajutorul plantelor

Stimularea memoriei nu trebuie realizata doar pe cale farmaceutica, atata vreme cat natura ofera numeroase solutii care se afla la indemana. Pe langa exercitiul mintii, ce reprezinta unul dintre secretele longevitatii, alimentatia sanatoasa si cele opt ore de somn pe noapte, exista o serie de plante care contribuie la imbunatatirea memoriei. In acest caz, amintim…

Citește mai departe
Slatina, „bombardat?” de radia?ii electromagnetice. Pericolul antenelor GSM

Slatina, „bombardata” de radiatii electromagnetice. Pericolul antenelor GSM

Populatia Slatinei este supusa, de peste un deceniu, radiatiilor electromagnetice emise de antenele GSM amplasate pe multe dintre blocurile-turn ale orasului. In ciuda faptului ca, oficial, efectele nocive asupra sanatatii umane produse de acest tip de radiatii nu sunt recunoscute de autoritati, in lume exista din ce in ce mai multe cazuri in care oamenii…

Citește mai departe

Somnul permite creierului sa se curete de toxinele responsabile de diferite boli neurologice

Somnul permite creierului sa se curete de deseurile acumulate in timpul perioadei de veghe datorita unui mecanism descoperit recent si care este activ indeosebi cand oamenii dorm, arata un studiu difuzat joi si preluat de AFP. Aceasta descoperire ar putea imbunatati intelegerea functiilor biologice ale somnului si s-ar stabili tratamente adecvate impotriva bolilor neurologice precum…

Citește mai departe
Ceaiul verde, beneficii miraculoase pentru piele

Ceaiul verde si vinul protejeaza creierul impotriva maladiei Alzheimer

Ceaiul verde si vinul au efecte protectoare contra maladiei Alzheimer intrucat ambele bauturi contino molecula care impiedica placile amiloide sa distruga celulele nervoase din creier. Vinul si ceaiul verde contin fiecare un polifenol, resveratrol respectiv EGCG, molecule cunoscute pentru proprietatilelor antioxidante si pentru actiunile lor benefice contra diabetului, obezitatii si cancerului. Comprimate continand doze concentrate…

Citește mai departe
Strugurii si vinul rosu contribuie la arderea grasimilor

Beneficiile vinului rosu – previne cancerul, scade nivelul colesterolului si impiedica ingrasarea

Daca pana nu demult se credea ca vinul rosul este bun doar pentru prepararea vanatului si pentru a incalzi atmosfera in timpul unei intalniri romantice, specialistii au aratat ca licoarea are si multiple beneficii pentru sanatate. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din…

Citește mai departe

Vinul rosu previne cancerul, scade nivelul colesterolului si impiedica ingrasarea

Daca pana nu demult se credea ca vinul rosul este bun doar pentru prepararea vanatului si pentru a incalzi atmosfera in timpul unei intalniri romantice, specialistii au aratat ca licoarea are si multiple beneficii pentru sanatate. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul rosu poate scadea nivelul colesterolului din…

Citește mai departe

Spanacul protejeaza memoria

Oamenii de stiinta germani de la Universitatea din Ulm au descoperit ca exista o stransa legatura intre un nivel scazut de vitamina C si beta-caroten in organism si dementa, afectiune caracterizata prin pierderi de memorie. In urma acestor constatari, cercetatorii sustin ca persoanele care includ in dieta zilnica alimente bogate in antioxidanti, precum spanacul, morcovii…

Citește mai departe

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale. Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de…

Citește mai departe

Rosiile ecologice sunt bogate in antioxidanti

Nivelul de antioxidanti din tomatele organice este mai mare decat cel din legumele cultivate conventional, arata un studiu recent realizat de oamenii de stiinta spanioli. Rosiile, indiferent de provenienta lor, sunt bogate in antioxidanti din categoria polifenolilor, dar oamenii de stiinta de la Universitatea din Barcelona au constatat ca soiurile provenind din agricultura organica prezinta…

Citește mai departe
Tratament ce reduce cu aproape 60% consumul de alcool, aprobat de Agen?ia Europeana pentru Medicamente

Consumul moderat de alcool duce la o viata longeviva

Pilonii unei sanatati exemplare: dieta, exercitii fizice si cocktail de capsuni. Sau poate nu. Dar nu este foarte departe de cum iti imaginezi. „Una dintre concluziile cele mai consistente in domeniul cercetarii nutritionale este ca un consum moderat de alcool poate imbunatati sanatatea si poate conduce la o viata longeviva”, conform profesorului de epidemiologie si…

Citește mai departe
Cum s? înt?rim imunitatea?

Un sistem imunitar activ si calit poate sa ajute la prevenirea cancerelor

Potrivit descoperirilor unor oameni de stiinta, un sistem imunitar activ si calit poate sa ajute la prevenirea cancerelor. Pe langa viata sanatoasa si echilibrata, cu o alimentatie corecta si mult sport, pentru a preveni aparitia cancerelor, exista si o serie de factori mai putin cunoscuti care sporesc protectia organismului. Potrivit teoriei mai sus mentionate, unele…

Citește mai departe

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale. Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de…

Citește mai departe

Aditivul E 120, de origine animala, ne strica postul

Mezeluri, iaurturi cu fructe, sucuri, inghetate, bomboane si, in general, cam toate alimentele colorate frumos in roz-rosiatic ascund un aditiv de origine animala – E 120. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, enumera cateva dintre alimentele de post care contin E 120, scrie ziarulring.ro. Pericol de alergii si Parkinson „E 120 se…

Citește mai departe

Persoanele care inhaleaza gaze eliminate de motoarele diesel sunt mai predispuse la cancer de plamani

Persoanele care inhaleaza gaze eliminate de motoarele diesel sunt mai predispuse la cancer de plamani, semnaleaza un studiu. Legatura dintre gazele de esapament ale masinilor pe motorina si cancerul pulmonar a fost banuita si studiata inca din anii ’80. In 1989, specialistii Agentiei Internationale de Cercetare a Cancerului (IARC) au introdus acest gaz in lista…

Citește mai departe
Fumatul duce la cancer pulmonar, infarct, insuficien?? respriatorie, dar si Alzheimer

Fumatul duce la cancer pulmonar, infarct, insuficienta respriatorie, dar si Alzheimer

Consecintele nefaste ale tabagismului nu se limiteaza la cancer pulmonar, infarct si insuficienta respriatorie. Mai nou, au fost publicate studii care indica faptul ca fumatorul este expus unui risc crescut de a suferi de maladia Alzheimer. Ultimul in aceasta serie este studiul publicat pe site-ul Archives of General Psychatry care releva ca tabagismul cronic accelereaza declinul…

Citește mai departe