Sucurile din fructe si legume reduc riscul aparitiei bolii Alzheimer

Consumul frecvent de sucuri din legume si fructe poate contribui la reducerea semnificativa a riscului aparitiei bolii Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii din Statele Unite, relateaza BBC News Online. Oamenii de stiinta (MEDIAFAX) – Consumul frecvent de sucuri din legume si fructe poate contribui la reducerea semnificativa a riscului aparitiei bolii Alzheimer,…

Citește mai departe

Dieta care scade riscul de Alzheimer

Un regim alimentar bogat in ulei de masline, alune, peste, carne de pui si fructe si legume are efectul de stavilar in calea maladiei Alzheimer, se precizeaza intr-un raport publicat de specialistii de la Universitatea Columbia, din New York, in „Archives of Neurology”. „Dieta este, probabil, cel mai usor mod prin care sa modificati riscul…

Citește mai departe

Ce beneficii aduce cura cu laptisor de matca

Datorita concentratiei mari de substante hranitoare care intra in compozitia sa, laptisorul de matca este un energizant natural, fiind de un real ajutor in tratarea multor boli. In plus, o cura cu acest remediu natural alunga oboseala si combate efectele stresului. Substanta produsa de albinele tinere, laptisorul de matca este bogat in nutrienti indispensabili organismului….

Citește mai departe

Alimentele procesate, vinovate pentru boli grave

Din cauza aditivilor continuti, aceste produse sunt cauza a 70% din afectiuni. Sarea si E-urile din alimentele industrializate pot fi responsabile pentru aparitia bolilor cardiovasculare, maladiei Alzheimer si chiar a cancerului. Un studiu realizat de cercetatorii australieni si aparut in publicatia „American Journal of Clinical Nutrition” arata ca multe alimente procesate, mai ales sosurile si…

Citește mai departe

Ce pericole il pandesc pe omul modern

Traieste mai mult decat stramosul lui. Dar, spre deosebire de el, omul modern este mai fragil din punct de vedere fizic, puterea lui constand mai ales in capacitatile intelectuale. Progresul tehnic, care ne-a facut viata mai comoda, este si principalul dusman al sanatatii. Dar nu este singurul. La o prima vedere, principala diferenta dintre reprezentarile…

Citește mai departe

Porc si resturi de pasare

Sunca romaneasca produsa de Campofrio este un produs care are in compozitie carne de porc si o serie de alte ingrediente cu posibile efecte adverse asupra consumatorilor. Slanina, carnea separata mecanic (MDM), aditivii alimentari, zaharul si sarea in cantitati mari sunt daunatoare organismului. Grasimile animale, aterogene reprezinta cea mai mare pondere in compozitia produsului analizat,…

Citește mai departe

Telefoanele mobile au virtuti miraculoase impotriva maladiei Alzheimer

Telefoanele mobile, desi acuzate timp de multi ani ca ar provoca tumori cerebrale, prezinta virtuti miraculoase in prevenirea maladiei Alzheimer si au redus tumorile soarecilor suferind de aceasta boala, potrivit unui studiu publicat in Journal of Alzheimer’s Disease. Oamenii de stiinta americani au expus aproape 100 de soareci la actiunea undelor electromagnetice emise de telefoanele…

Citește mai departe

Uleiul de masline, benefic impotriva maladiei Alzheimer

Un anumit antioxidant prezent in uleiul de masline poate incetini distrugerile care apar in creier si care conduc la declansarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat in revista Toxicology and Applied Pharmacology, citat de express.co.uk. Cercetatorii considera ca acest antioxidant, care ofera uleiului de masline un gust picant, va fi ingredientul principal in medicamentele care…

Citește mai departe

Cu dieta „verde”, fara Alzheimer

O cercetare de ultima ora, publicata in cotidianul American Medical Association, promoveaza faptul ca o dieta mediteraneana, constand doar in fructe, legume si cat mai putine grasimi, poate reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer, daca este sustinuta si de un program sportiv periodic. Doctorul Nikolaos Scarmeas, asistent al profesorului de neurologie de la Columbia University Medical…

Citește mai departe

Salam rustic din resturi de pasare

Salamul rustic Agricola este un produs care se remarca prin faptul ca nu are aproape nimic natural in compozitie, fiind un amestec de resturi de pasare , grasimi si aditivi alimentari. Principalul ingredient al salamului rustic Agricola este carnea de pasare separata mecanic (MDM) care este de fapt o pasta din resturi fara valoare economica…

Citește mai departe

Pateu proaspat cu conservant

Pe eticheta pateului de porc Tartini scrie ca este „proaspat si delicios”. Nu punem la indoiala gustul produsului, dar in ceea ce priveste prospetimea, lista de ingrediente contrazice afirmatia. Prezenta conservantului nitrit de sodiu este principalul motiv pentru care pateul de porc Tartini nu poate fi proaspat. Pe langa acest aditiv alimentar cu potential cancerigen,…

Citește mai departe

Actualitati in fiziopatologia encefalitei hepatice

Alcoolismul cronic, hepatitele virale si medicamentele hepatotoxice in exces pot determina, rapid sau in timp, instalarea unui sindrom de insuficienta hepatica, insotit si de disfunctia neuropsihiatrica numita encefalopatie hepatica (EH). Encefalopatia hepatica poate fi definita ca o dezordine metabolica cerebrala complexa, survenita in cadrul insuficientei hepatice acute sau cronice, ca o consecinta a acestora si…

Citește mai departe

Apa la pret de carne

6 aditivi alimentari ce pot afecta sanatatea sunt continuti de salam Cantitatea mare de apa din salamul cu sunca taranesc Primo este mascata de aditivi alimentari, proteina de soia si amidon. Consumatorul plateste salam si cumpara carne putina si multa apa. Salamul cu sunca taranesc Primo este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional,…

Citește mai departe

Pateu vegetal din ulei cu multe calorii

Pateul vegetal Ardealul are ca principale ingrediente apa si uleiul vegetal, urmate de proteina vegetala de soia, aditivi alimentari si condimente. Amestecul de apa, ulei si proteina vegetala de soia trebuia ingrosat cu ajutorul aditivilor alimentari pentru a avea consistenta dorita de producator. Pe langa amidonul de cartofi a fost utilizat si caragenanul E407, o…

Citește mai departe

Cafeaua: prieten sau dusman al sanatatii?

Cafeaua este prietena tuturor momentelor: ea ne da curaj atunci cand oboseala se face simtita si ne insoteste in pauze. Dar ce efecte are asupra sanatatii? Este buna sau rea? Iata raspunsurile pentru a pune capat nelamuririlor. Cafeina este principala substanta activa din cafea, si cu siguranta cea mai cunoscuta. Omniprezenta cafelei in alimentatia noastra…

Citește mai departe

Premium doar in denumire

Napolitanele Naty sunt, dupa cum scrie producatorul pe eticheta, un produs „premium”. Adica ar trebui sa fie un produs de calitate. Daca traducem lista de ingrediente ne vom da seama ca, in acest caz, „premium” este doar un cuvant folosit, pentru ca suna bine. Crema folosita pentru umplerea napolitanelor analizate nu are nici un ingredient…

Citește mai departe

Ciupercile, pe eticheta

Gustul de ciuperci al pateului vegetal Hame este dat de un potentiator de gust, glutamatul de sodiu. Produsul contine o cantitate atat de mica de ciuperci incat nu ii poate influenta gustul. Pateul vegetal cu ciuperci, Hame, a fost fabricat dupa urmatoarea reteta: se ia niste apa, se adauga ulei, apoi se pun si ceva…

Citește mai departe

Pasta de grasimi si E-uri

Pasta vegetala cu masline Campofrio este un amestec de apa, ulei, soia, margarina si aditivi alimentari. Din aceasta cauza are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de lipide. Pasta vegetala analizata are o valoare energetica mare, de care trebuie sa tina cont supraponderalii si obezii, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari…

Citește mai departe

Salata de carne cu zahar

Salata Saladio se vrea a fi o delicatesa, insa din cauza compozitiei nu reuseste sa fie altceva decat un amestec de grasimi, zaharuri si aditivi, la fel ca produsele din generatia sa. Saladio, „delicatesa salata de carne”, este un produs foarte dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Aceasta are in compozitie o cantitate foarte mare…

Citește mai departe

Hrana de tip fast-food favorizeaza aparitia Alzheimerului

Un regimul bogat in zaharuri si colesterol, tipic hranei de tip fast-food, ar putea favoriza aparitia maladiei Alzheimer, cel putin asta sustine un studiu al Institutului de Cercetare Karolinska din Stockholm, dat publicitatii vineri si citat de France Presse. TOTUL E IN CREIER. Cercetatorii au studiat comportamentul unor soareci modificati genetic, dupa ce le-au administrat…

Citește mai departe

Campionul care pacaleste consumatorul

Pe eticheta „salamului picant C+C” scrie ca este „campionul calitatii”. Acest lucru ar fi fost posibil daca nu ar fi avut in compozitie atat de multi aditivi alimentari si o cantitate foarte mare de grasimi animale. Slanina, care este al doilea ingredient ca pondere, este foarte periculoasa pentru sistemul cardiovascular si pentru buna functionare a…

Citește mai departe

Pate de porc cu faina, zahar si carmin

Pateul de porc Maks este un produs dezechilibrat nutritional, cu exces de grasimi animale saturate, dar si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat. Pe langa ficatul de porc, producatorul foloseste si carne si slanina. Din aceasta cauza, pateul are o valoare energetica ridicata, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Supraponderalii si…

Citește mai departe

Pericol in consumul MSG

Consumul de potentiator artificial glutamat monosodic (MSG) poate creste riscul acumularii in greutate, indiferent de continutul caloric pe care il au produsele respective. In ciuda acestor rezultate, reprezentantii industriei alimentare sustin ca aceste date nu pot fi puse in practica, deoarece aditivul este indispensabil pentru producatori. E 621 poate produce persoanelor sensibile dureri de cap,…

Citește mai departe