Salam rustic din resturi de pasare

Salamul rustic Agricola este un produs care se remarca prin faptul ca nu are aproape nimic natural in compozitie, fiind un amestec de resturi de pasare , grasimi si aditivi alimentari.salam Rustic

Principalul ingredient al salamului rustic Agricola este carnea de pasare separata mecanic (MDM) care este de fapt o pasta din resturi fara valoare economica – pielite, zgarciuri si ce mai scapa in malaxor. Pentru ca nu are nici o valoare nutritiva, folosirea MDM-ul a fost limitata in mai multe tari, iar in altele nu se mai utilizeaza deloc.

Urmatorul ingredient ca pondere este emulsia de soric, care nu aduce organismului nici un aport de vitamine si minerale, neavand valoare biologica. Slanina este si ea prezenta intr-o cantitate mare, inducand produsului un dezechilibru nutritional. Grasimile saturate, de natura animala, afecteaza grav functionarea la parametri normali a sistemului cardiovascular, dar si a ficatului, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

In compozitia produsului analizat intra si aditivi alimentari care, consumati in mod frecvent, afecteaza buna functionare a organismului. Polifosfatii, E452, aduc in organism o cantitate suplimentara de fosfor, care impidica fixarea calciului in oase. Cu timpul, pot aparea depuneri anormale de calciu, dar se poate instala si osteoporoza. Potentiatorul de gust, glutamat de sodiu, E621, poate provoca asa-numitul „sindrom al bucatariei chinezesti”.

Acesta se manifesta mai ales la persoanele sensibile cauzandu-le dureri de cap, slabiciune, greata, senzatii de arsura in antebrat si ceafa, astm, modificari de ritm cardiac, respiratie dificila. Din cauza acestor efecte, monoglutamatul de sodiu nu trebuie consumat de femeile insarcinate, copii, persoanele hipoglicemice, batrani si cardiaci. Un alt efect al aditivului alimentar E 621 este predispozitia la obezitate. Acest fapt a fost demonstrat pe studii de laborator efectuate pe cobai. Compusii de transformare metabolica din E621 au efect neurotoxic, putand declansa maladii grave ca Huntington, Alzheimer sau Parkinson.

Colorantul carmin E120 este incriminat in aparitia alergiilor, eruptiilor cutanate, dar si in declansarea sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). La fel de periculos este si conservantul nitrit de sodiu, al carui potential cancerigen a fost demonstrat de lumea stiintifica.

CONCLUZIILE SPECIALISTULUI
In urma analizei ingredientelor enumerate pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de maladii cardiovasculare, cerebrovasculare, celor cu dislipidemie, hipertensivilor, suferinzilor de maladii hepato-renale.

De asemenea, consumul acestui salam nu este indicat persoanelor care sufera de boli neurodegenetive (Parkinson si Alzheimer), suferinzilor de boli ale pielii (psoriazis), celor cu osteoporoza, cu boli colagenice, suferinzilor de cancer, de hiperuricemie (guta), persoanelor cu boli ale tractusului digestiv. Suferinzii de diabet vor tine cont de aportul de glucide adus de produs si vor cere sfatul medicului curant inainte de consum. Persoanele care sufera de alergie la soia vor testa reactia organismului la produs.

ETICHETA
Preparat din carne fiarta si afumata. Membrana artificiala necomestibila. Carne de pasare separata mecanic, emulsie de soric, slanina, proteina vegetala din soia, amidon, apa, condimente, sare, stabilizator polifosfati E452, antioxidant acid ascorbic E300, potentiator de aroma glutamat de sodiu E621, colorant natural carmin E120, conservant nitrit de sodiu E250. Valoare energetica 230,39 kcal/956.88 kj

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *