Ioan Popa, Transavia: „Disputa organismelor modificate genetic este doar un conflict de interese economice”

Disputele privind utilizarea sau nu a organismelor modificate genetic(OMG) reprezinta, in fapt, un conflict de interese economice si nu are nicio legatura cu siguranta alimentelor, a spus ieri Ioan Popa, proprietarul celui mai mare producator de carne de pui din tara noastra, Transavia. Potrivit domniei sale, in acest conflict sunt implicati, pe de o parte,…

Citește mai departe
Suedezii vor sa impuna o taxa pe carne in toata Uniunea Europeana, pentru a descuraja consumul

Suedezii vor sa impuna o taxa pe carne in toata Uniunea Europeana, pentru a descuraja consumul

Oficialii suedezi din agricultura recomanda o introducere a taxei pe carne in toata Uniunea Europeana, sperand ca in acest fel se va reduce consumul, noteaza EurActiv. Comitetul pe agricultura al Parlamentului European s-a intrunit pentru a discuta despre ajutorul pe care il poate acorda fermierilor. In cadrul intalnirilor, comisia suedeza a propus introducerea unei taxe…

Citește mai departe

Producatorii de carne de pasare contesta informatiile privind rezidurile de pesticide

Producatorii de carne de pasare contesta vehement informatiile aparute in unele canale media cu privire la reziduurile din carnea de pasare si subliniaza ca pesticidul incriminat nu se mai foloseste de cel putin opt ani. „Informam opinia publica ca producatorii de carne de pasare contesta vehement informatiile false aparute in unele canale media cu privire…

Citește mai departe
Fermele de p?s?ri, controlate de ANSVSA dup? o alert? de grip? aviar? în mai multe ??ri europene

Doua treimi din pasarile din agricultura romaneasca sunt crescute traditional. Are Romania un atu in agricultura ecologica

In agricultura romaneasca sunt 78,8 milioane de pasari, din care 48,3 milioane sunt in ferme de subzistenta si semi-subzistenta ale persoanelor fizice. Astfel, fiecare dintre cele 3,8 milioane de persoane fizice din agricultura ro­ma­neasca are in medie 12 pasari in curte. Restul de 30,5 milioane de pasari sunt exploatate in ferme industriale, potrivit da­telor din…

Citește mai departe

Control: 1 milion de oua confiscate

Inspectorii sanitar-veterinari si pentru siguranta alimentelor din Bucuresti si Ilfov au intreprins controale „fulger” la 16 depozite alimentare astazi, 10 martie. Neregulile constatate de inspectori au fost sanctionate cu 17 amenzi contraventionale. In urma controalelor au fost confiscate din depozitele din Bucuresti 1.076.400 de oua, iar de la cele din judetul Ilfov, 13.470 de oua…

Citește mai departe

Salam rustic din resturi de pasare

Salamul rustic Agricola este un produs care se remarca prin faptul ca nu are aproape nimic natural in compozitie, fiind un amestec de resturi de pasare , grasimi si aditivi alimentari. Principalul ingredient al salamului rustic Agricola este carnea de pasare separata mecanic (MDM) care este de fapt o pasta din resturi fara valoare economica…

Citește mai departe

Vacile incalzesc planeta

CONSUM. Hamburgerii sunt cele mai poluante produse din industria alimentara, contribuind semnificativ la incalzirea globala. Asa arata un studiu prezentat in Statele Unite, in care se mai specifica faptul ca pentru obtinerea unui singur kilogram de carne de vita se produc 16 kilograme de dioxid de carbon, de patru ori mai mult decat pentru producerea…

Citește mai departe

Importurile de carne de pasare si pateu din Franta, suspendate de Japonia, din cauza gripei aviare

Japonia a anulat importurile de pateu si carne de pasare din Franta, unde a fost descoperit un focar de gripa aviara, informeaza AFP. Decizia luata de autoritatile japoneze afecteaza numai importurile de pasari vii sau carne si pateu neprelucrat. Conservele de pateu nu sunt afectate de aceasta masura. Dupa descoperirea focarului de gripa aviara, autoritatile…

Citește mai departe

Ordin – Taranii, in piata

Taranii care vand lapte, oua sau peste in piete vor fi informati ca nu mai pot comercializa produsele daca nu sunt inregistrati la directiile sanitar-veterinare pana in luna februarie, iar dupa aceasta data vor fi aplicate amenzi, a declarat presedintele ANSVSA, Radu Roatis. „Pana la finele lunii ianuarie vom incerca sa-i informam pe taranii care…

Citește mai departe

Ospat ecologic in ziua de Craciun

In timp ce occidentalii prefera afine sau legumele la gratar, romanilor le mai trebuie timp pana vor inlocui porcul cu strutul. Pentru a avea de Sarbatori carne de animale hranite cu furaje fara pesticide sau legume bio, ar trebui ca in Romania sa fie incurajata agricultura biologica. Masa de Craciun nu poate fi conceputa fara…

Citește mai departe

„Bomba” de la Protan a explodat

Concesionarul activitatii de ecarisaj pe toata tara a decis sa-si inchida cele opt unitati. Procesatorii de carne risca sa-si suspende activitatea, pentru ca nu vor avea unde sa duca lesurile. Romanii se vor impiedica de caini morti pe strada, iar procesatorii de carne vor fi nevoiti sa faca stive de cadavre in curtile societatilor incepand…

Citește mai departe

Resturi de animale cu nume de carne

Amestecul de piei de pui, sorici, slanina si alte resturi de pasare cu aditivi alimentari, care poarta impropriu numele de „carne”, nu este recomandat nici unei categorii de consumatori. Carnea presata Carnis este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de lipide de proasta calitate. In afara de carnea de…

Citește mai departe