Resturi de animale cu nume de carne

Amestecul de piei de pui, sorici, slanina si alte resturi de pasare cu aditivi alimentari, care poarta impropriu numele de „carne”, nu este recomandat nici unei categorii de consumatori.

resturi de carne cu aditivi
Carnea presata Carnis este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de lipide de proasta calitate. In afara de carnea de pui, a carei pondere nu este specificata, in compozitie mai intra si piele de pui si de porc, slanina si carne de pasare dezosata mecanic. Aceasta din urma este de fapt o pasta realizata din resturi fara valoare economica: piei, oase, mate. Producatorul incearca sa ne pacaleasca, pentru ca a scris pe eticheta separat pielea de pui si carnea separata mecanic.

Acest amalgam de resturi de pasare si de porc este omogenizat cu ajutorul aditivilor alimentari. In acest fel, compozitia capata un aspect si o textura comestibile, iar consumatorul care nu citeste eticheta are impresia ca a mancat carne. Proteina vegetala din soia este prezenta in cantitate mare, la fel ca si amidonul. Acestea au rolul de a lega pasta de resturi animale. Consumatorii care au alergie la soia trebuie sa testeze reactia organismului la produs inainte de a-l manca.

Carnea presata contine si foarte mult sodiu, atat din sare (clorura de sodiu), cat si din aditivii alimentari polifosfat de sodiu, monoglutamat de sodiu, ascorbat de sodiu si nitrit de sodiu. Medicii atrag atentia ca o persoana sanatoasa nu trebuie sa consume mai mult de 6 g de sare zilnic, pentru a nu avea probleme.

ADITIVII ALIMENTARI
Cei cinci aditivi alimentari utilizati au o serie de contraindicatii pentru diverse categorii de bolnavi. Polifosfatul de sodiu, E452, impiedica asimilarea si fixarea calciului in oase, putand induce osteoporoza si depuneri anormale de calciu, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Monoglutamatul de sodiu, E621, induce sindromul bucatariei chinezesti. Acesta se traduce prin dureri de cap, slabiciune, greata, senzatii de arsura in antebrat si ceafa, astm, modificari de ritm cardiac, respiratie dificila. Din cauza faptului ca este neurotoxic, nu este recomandat in alimentatia celor cu maladiile Huntington, Alzheimer, Parkinson. De asemenea, nu trebuie consumat de femeile insarcinate si care alapteaza, de copii, de hipoglicemici, de batrani si nici de cardiaci.

Cel mai periculos dintre aditivi este conservantul E250, nitrit de sodiu. Studiile realizate pana acum au scos in evidenta faptul ca are puternice efecte cancerigene. De aceea, JEFCA (forum mondial care reglementeaza utilizarea aditivilor alimentari) a stabilit o doza zilnica admisa de 2,5 mg/kg corp din toate produsele consumate. Colorantul E120, carmin, poate provoca alergii, rinite, astm si eruptii cutanate. De asemenea, nu este recomandat copiilor cu sindromul ADHD, suferinzilor de Parkinson si Alzheimer.

Aceasta compozitie ii imprima produsului o densitate energetica foarte ridicata, aducand organismului calorii de foarte proasta calitate. De aceea, supraponderalii si obezii trebuie sa evite pe cat pot consumul acestui produs.

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca produsul analizat nu este recomandat nici unei categorii de consumatori. Ingredientele folosite sunt de cea mai proasta calitate, iar aditivii alimentari utilizati sunt periculosi pentru sanatate.

INGREDIENTE
Carne de pui, piele de pui, slanina, carne pasare separata mecanic – MDM, sorici, proteina vegetala din soia, amidon, sare, condimente, stabilizator (polifosfat de sodiu – E452), potentiator de gust (monoglutamat de sodiu – E621),antioxidant (ascorbat de sodiu – E301), conservant (nitrit de sodiu – E250), dextroza, colorant (carmin – E120).

Produs sterilizat.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *