Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe

Bucuresti: Lucia Vraga: Lipsa programelor de imbunatatire a calitatii aerului este o problema nationala grava

Lipsa programelor de imbunatatire a calitatii aerului pe temen lung este o problema nationala grava, complet ignorata de Guvernul condus de Victor Ponta, atrage atentia deputatul Lucia Varga, fost ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura. In cadrul unei declaratii politice sustinute ieri, in Camera Deputatilor, parlamentarul liberal trage un semnal privind cresterea problemelor de…

Citește mai departe
Sucurile carbogazoase îndulcite îmbătrânesc la fel ca fumatul

Un deputat propune interzicerea consumului de bauturi carbogazoase copiilor sub 16 ani

Deputatul PSD Ninel Peia va depune un proiect de lege pentru interzicerea vanzarii bauturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani. „Propun interzicerea consumului bauturilor carbogazoase in scoli in principal, interzicerea vanzarii acestui tip de produse pe o raza de 100 de metri fata de orice unitate de invatamant pentru copiii de pana la 16 ani. Daca…

Citește mai departe
Suplimentele cu vitamina D ?i calciu - ineficiente în prevenirea fracturilor

Suplimentele cu vitamina D si calciu – ineficiente in prevenirea fracturilor

Suplimentele cu vitamina D si calciu sunt ineficiente in prevenirea fracturilor, o afectiune foarte frecventa in randul femeilor care au intrat in perioada menopauzei, potrivit unui studiu recent realizat de un grup de cercetatori americani, citat de dailymail.co.uk. Mai mult, administrarea regulata de suplimente cu vitamina D si calciu (400 UI de vit. D si…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe
Beneficiile nebanuite ale perelor

Perele dau energie organismului

Bogate in fibre alimentare, vitamine, minerale si antioxidanti, perele sunt extrem de sanatoase pentru organism, pe care il protejeaza de numeroase afectiuni. Perele sunt fructe cu un continut ridicat de fibre alimentare, cupru, potasiu, fosfor si vitamina C. In plus, mai contin si vitaminele A, B1, B2, E, acid folic, calciu, magneziu, sodiu, fier, clor…

Citește mai departe

Cum ajung lactatele sa „fure” calciul din oase

Laptele si branza se pot tranforma in „hoti” de calciu, daca nu le consumam corespunzator. In plus, ele pot favoriza producerea fracturilor, nefiind recomandate persoanelor cu osteoporoza, sustin medicii. Laptele, branza si cascavalul sunt recunoscute ca surse de calciu, insa atunci cand sunt consumate in exces, ne scot calciul din oase, atentioneaza medicii. „Laptele si…

Citește mai departe

Laptele previne osteoporoza

Statisticile medicale arata ca o femeie din trei se poate astepta la aparitia unei fracturi cauzate de osteoporoza dupa varsta de 50 de ani. Cat despre barbati, unul din sapte prezinta risc de osteoporoza. Dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii Puls, ne dezvaluie care sunt factorii de risc si semnele instalarii bolii, ce teste tre- buie…

Citește mai departe

Lapte cu cafea si sase aditivi alimentari

Produsul „Zuzu Espresso” contine, pe langa lapte si cafea, aditivi alimentari care pot afecta buna functionare a organismului. Mai mult, in majoritatea magazinelor se gaseste la raionul de lactate, desi nu se incadreaza in aceasta categorie. Prin aceasta asezare este usor accesibil chiar si copiilor, care, vazandu-l langa iaurturi, isi pot imagina ca il pot…

Citește mai departe

Sunca cu E-uri pentru copii

Polifosfatul, caragenanul si nitritul de sodiu sunt trei aditivi alimentari care nu sunt indicati in alimentatia copiilor si totusi se gasesc pe lista de ingrediente a produsului „Dodolina”, sunca de pui pentru cei mici. Sunca de pui pentru copii „Dodolina” (Unicarm) este un produs care nu are ce cauta in dieta copiilor din cauza aditivilor…

Citește mai departe

Adevarul despre Cernobal

La 23 de ani de la explozia reactorului, Romania n-a facut niciun raport al efectelor accidentului nuclear. Pe 26 aprilie 1986, Cernobalul a impartit viata in doua: „inainte” si „dupa”. Al patrulea reactor al centralei nucleare de aici a explodat, transformandu-se intr-un monstru care a curmat suflete si a facut din viata unor oameni un…

Citește mai departe

Camembert cu fosfati

Cumparatorii cremei de branza Camembert vor avea impresia ca achizitioneaza un produs care nu le poate pune in pericol sanatatea. Numai ca, daca vor citi cu atentie eticheta, vor constata ca are in compozitie aditivi alimentari din categoria celor periculosi. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca produsul analizat este dezechilibrat…

Citește mai departe

Tnuva Frappe: Cafea si 3 E-uri

Aditivii alimentari utilizati pentru Tnuva Frappe pot duce la probleme ale tractusului digestiv, la tulburari de atentie si la afectiuni ale sistemului osos. De aceea, este recomandat sa fie evitat de consumatorii care au astfel de maladii, pentru a nu le croniciza. Bautura din lapte cu cafea Tnuva Frappe este dezechilibrata din punct de vedere…

Citește mai departe

Napolitana din margarina

Zaharul si margarina sunt ingredientele principale ale napolitanei Joe Bro, motiv pentru care are o serie de contraindicatii. Bolnavii de inima si suferinzii de afectiuni hepatice sunt cei mai afectati de consumul produsului. Napolitana Joe Bro este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida-zahar, dextroza….

Citește mai departe

Tort cu sapte aditivi alimentari

Tortul cu crema de cacao Kuchen Meister este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si lipide de ori-gine vegetala. Glucidele-zahar, sirop de glucoza fructoza, dextroza, amidon de grau, amidon modificat – streseaza pancreasul endocrin, fortandu-l sa produca o cantitate mare de insulina, intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza…

Citește mai departe

Cafea 3 in 1 cu mult fosfor

Boutique cafe, „3 in 1 coffee sugar cream”, este un produs ce are un exces de fosfor ce afecteaza sanatatea oaselor. Produsul poarta denumirea de cafea, insa aceasta ocupa o pondere destul de mica, 8,5%. In schimb, sintagma 3 in 1 se refera mai degraba la zahar, margarina si fosfor. Aceste trei ingrediente sunt nocive…

Citește mai departe

Resturi de animale cu nume de carne

Amestecul de piei de pui, sorici, slanina si alte resturi de pasare cu aditivi alimentari, care poarta impropriu numele de „carne”, nu este recomandat nici unei categorii de consumatori. Carnea presata Carnis este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de lipide de proasta calitate. In afara de carnea de…

Citește mai departe