Sfecla rosie – planta minune

Sfecla rosie – planta minune

Sfecla rosie este o planta minune. Ea este cunoscuta in medicina naturista ca adjuvant in tratarea anumitor boli. Se recomanda in anemie, leucemie, cancer, gripa si viroze, boli hepatice.

Planta este cultivata pentru radacina si frunze. Raspandita astazi pe toate continentele, sfecla rosie, al carui suc are culoarea sangelui, este printre putinele plante care au ca loc de origine Europa. Se spune ca pe vremea romanilor era o leguma atat de pretioasa si de apreciata, incat inperatorul Tiberius le-a impus germanilor cuceriti sa isi plateasca tributul fata de Imperiul Roman in sfecla rosie. Da, stramosii nostri cunosteau efectele benefice ale acestei plante minune.

Celebritatea ca medicament si-o datoreaza efectelor sale foarte puternice in tratamentul leucemiei si anemiei, afectiuni in care este de neegalat. Frunzele sale sunt folosite in medicina populara pentru tratarea ranilor si a plagilor greu vindecabile, iar radacina pentru intremarea convalescentilor, oprirea dezvoltarii tumorilor, echilibrarea tensiunii si a sistemului nervos

Contine carbohidrati, amidon, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele C, B1, B5, B6, PP, E, acid folic, provitamina A. Consumul de sfecla poate avea o influenta benefica asupra starii dintilor si oaselor noastre. Asta deoarece sfecla contine calciu, a carui lipsa in organism duce la carii, scolioza, osteoporoza si anomalii in cresterea copiilor.

Recomandari

Anemie – Sucul de sfecla rosie stimuleaza puternic formarea de globule rosii, mai ales atunci cand este consumat pe stomacul gol. Se consuma impreuna cu sucul de morcovi, un sfert de pahar de suc de sfecla si trei sferturi de suc de morcovi, de doua ori pe zi, dimineata si la pranz.

Leucemie – Se tine o cura de 49 de zile, in care se consuma doar vegetale (deci fara carne si lactate) netrecute prin foc. In primele trei zile ale curei se consuma doar suc de sfecla rosie, 250 de mililitri pe zi, care se bea cu lingurita, inghititura cu inghititura, trecandu-l pe sub limba. Zilnic, pana la completa vindecare se va consuma acest suc, in cantitatea si in modul descris anterior.

Cancer – S-a demonstrat ca sfecla rosie opreste multiplicarea celulelor canceroase din sange, oprind astfel dezvoltarea tumorilor, indiferent de localizare. Se face un cocktail de zece linguri suc de sfecla rosie, 20 de linguri suc de morcovi si un pahar suc de mere, din care se administreaza patru pahare pe zi, vreme de minimum 60 de zile.

Gripe, viroze – Inca nu se cunoaste exact mecanismul prin care substantele din sfecla rosie actioneaza, dar cert este ca aceasta leguma ajuta corpul sa se apere de majoritatea bolilor produse de virusi. In perioadele critice ale bolilor virale nu se consuma nici un fel de aliment solid sau bogat in calorii, ci doar sucuri si extracte lichide de plante. Doza minima de suc de sfecla este de 150 de mililitri pe zi, care se bea ca atare sau diluat cu un suc mai gustos, de mere, de pilda.

Boli hepatice – Are efecte drenoare asupra ficatului, favorizand in acelasi timp regenerarea celulelor hepatice si ajutand la combaterea infectiilor localizate aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *