Tnuva Frappe: Cafea si 3 E-uri

Aditivii alimentari utilizati pentru Tnuva Frappe pot duce la probleme ale tractusului digestiv, la tulburari de atentie si la afectiuni ale sistemului osos. De aceea, este recomandat sa fie evitat de consumatorii care au astfel de maladii, pentru a nu le croniciza.

tnuva frappe
Bautura din lapte cu cafea Tnuva Frappe este dezechilibrata din punct de vedere nutritional, avand un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida (zahar), dar si lipide din lapte, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Acesta face analiza profilului nutritional bazandu-se pe normele Regulamentului European 1924/2006, care stabileste care sunt standardele pe care trebuie sa le indeplineasca un produs alimentar pentru a fi echilibrat din punct de vedere nutritional.

ADITIVII
Pentru a obtine o culoare cat mai placuta, producatorul a folosit sirop de zahar caramelizat E150. Acesta poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), poate incetini cresterea, poate duce la distensii intestinale si la hipertrofia muschilor.

De asemenea, distruge vitamina B si afecteaza cromozomii. Un alt aditiv cu efecte nocive este si fosfatul de sodiu, E339. Acesta este incriminat in impiedicarea asimilarii si fixarii calciului in oase, putand induce osteoporoza si/sau depuneri anormale de calciu (osteofite-cioc de papagal).

Doza zilnica admisa pentru toate sursele de fosfor din alimentatie, stabilita de JEFCA (forul mondial care reglementeaza utilizarea aditivilor alimentari), este de 70 mg/kg corp. Caragenanul E407 poate duce la aparitia problemelor de tractus intestinal, mergand pana la ulcer si cancer de stomac, in cazul unui consum exagerat.

CONCLUZIILE SPECIALISTULUI
In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta profesorul Mencinicopschi ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare, renale, celor cu boli hepatice, persoanelor cu maladii neurodegenerative (Parkinson. Alzheimer), celor cu sindrom de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), celor cu astm, cu probleme stomatologice.

Diabeticii vor cere sfatul medicului curant inainte de consum si vor tine cont de cantitatea de glucide. Persoanele care sufera de into-leranta la lactoza vor testa o cantitate mica de produs pentru a vedea care este reactia organismului.

INGREDIENTE
Lapte pasteurizat, apa, zahar, cafea 0,3%, sirop de zahar caramelizat E150, corector de aciditate fosfat de sodiu E339, stabilizatori caragenan E407, aroma de cafea si vanilie. Valoare nutritiva medie pentru 100 g: valoare energetica: 68 kcal/288 kJ, proteine 2,8 g, glucide 9,8 g, lipide 2 g.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *