Programul Casa Verde va avea in acest an un buget total de 310 milioane lei, cu 40% mai mic decat fusese stabilit initial, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Administratiei Fondului de Mediu (AFM), Alina Clont.
casa verde
“De la 510 milioane lei cat fusese anuntat initial pentru 2009, bugetul a fost redus la 310 milioane lei. Beneficiari vor fi institutiile publice, unitatile de invatamant, spitalele, precum si persoanele fizice din cadrul asociatiilor de locatari, insa tot prin intermediul administratiilor locale”, a spus Clont.

Programul Casa Verde ar putea fi lansat de saptamana viitoare, destinatarii exclusivi fiind administratiile locale, iar firmele care vor sa monteze panouri solare, pompe geotermale sau alte instalatii vor participa la licitatii, a declarat saptamana aceasta ministrul mediului, Nicolae Nemirschi.

Ministrul a adaugat ca instalatorii vor participa la licitatii, deci nu vor avea cote alocate, asa cum este cazul in programul Rabla, si vor avea stabilite niste conditii de indeplinit. De asemenea, pentru ca echipamentele sa fie declarate eligibile, au fost stabilite standarde clare si garantii.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here