Ciuperca lui Dumnezeu (Agaricus blazei muril)

Ciuperca lui Dumnezeu (Agaricus blazei muril)

Ciuperca lui Dumnezeu contine 120 de elemente, fiind bogata in proteine, vitamine si minerale. Contine o serie de steroizi care opresc dezvoltarea celulelor canceroase. Are proprietatea de a diminua efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei, facand sa creasca imunitatea organismului. Specialistii au observat ca efectul antitumoral este de 100%. Ciuperca ajuta in diabet, vitalizand pancreasul…

Citește mai departe
Factorul „Hr” - elementul magic din florile de g?lbenele. Inamicul num?rul 1 al cancerului!

Factorul „Hr” – elementul magic din florile de galbenele. Inamicul numarul 1 al cancerului!

In culturile Evului Mediu, fierturile de frunze de galbenele in amestec cu alte plante erau considerate un leac pentru indepartarea vrajitoarelor. Vracii lusitani foloseau ceaiul de galbenele in „curatarea sufletului si a trupului”, dupa sedintele de exorcizare, precum si ca pe un veritabil medicament impotriva afectiunilor gastrice (gastrite si ulcere). Studiul mai amanuntit efectuat de…

Citește mai departe

Beneficiile sucului de sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre cele mai sanatoase alimente existente. Cu surse abundente si unice de fitonutrienti, cum ar fi betalaina si vulgaxantina, antioxidanti precum manganul si vitamina C, sfecla ofera mai mult decat culoare. Acesti fitonutrienti au proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si detoxifiante. Studiile stiintifice recente au dovedit faptul ca sfecla reduce cresterea celulelor tumorale…

Citește mai departe

Ce boli vindeca urzicile

Primavara este momentul ideal pentru a urma o cura de urzici. Cu multiple proprietati terapeutice, urzicile constituie o sursa de vitamine si minerale care ne ajuta sa ne refacem dupa anotimpul rece si sa prevenim anemia. Bogate in substante bioactive, precum fier, magneziu, calciu, potasiu si siliciu, urzicile contin si vitaminele A, K, PP, dar…

Citește mai departe

Porumbul, bun pentru memorie

Este arhicunoscut mitul ca porumbul ingrasa. Nimic mai fals! In plus, este un adevarat medicament. Specialistul Click!, nutritionist Vera Daghie explica de ce in cartea ei, „Diete personalizate”. Porumbul contine hidrocarburi cu amidon, albumine, un numar impresionant de vitamine (complexul B, in special B1), vitamina E, fier, fosfor, potasiu, cupru, magneziu si zinc. Iata la…

Citește mai departe

Plantele ca alternative la medicamentele clasice

Cand cumparam remedii naturale, trebuie sa intrebam farmacistul despre reactiile secundare ale acestora si despre interactiunea cu medicamentele Cel mai adesea, plantele sunt promovate ca fiind alternative la medicamentele clasice, fara efectele secundare ale acestora. Intr-adevar, majoritatea remediilor naturale sunt mai bine tolerate si metabolizate de organism decat pastilele. Dar aceasta nu inseamna ca preparatele…

Citește mai departe

Detoxifiere cu sucuri naturale

Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra…

Citește mai departe

Merisorul te ajuta sa ai o imunitate excelenta si previne sau trateaza infectiile urinare

Creste in zonele muntoase si poate fi cules toamna. Contine vitamina C si este o sursa importanta de antioxidanti. De aceea, te ajuta sa ai o imunitate excelenta si previne sau trateaza infectiile urinare. de Libertatea pentru femei, 22 Octombrie 2012 Merisorul, numit si coacaz de munte, are, pe langa gustul placut dulce-acrisor, actiune antiseptica,…

Citește mai departe
Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

Spanacul – un medicament natural excelent pentru curatirea organismului

Calitatile curative ale spanacului se cunosteau inca din cele mai vechi timpuri, el fiind numit si „matura intestinului” deoarece reprezinta cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea sistemului digestiv. De asemenea se stia ca spanacul fiert sau preparat prin mijloace traditionale este daunator organismului. Daca in timpul prepararii isi schimba culoarea din verde…

Citește mai departe

Stii ce risti mancand de la fast-food? | Ulcer – Obezitate – Cancer

Pizza, kebabul, puiul la rotisor sau hamburgerul sunt produse fast-food sarace in nutrienti, dar cu care romaniii isi astampara foamea rapid si ieftin. Libertatea a intocmit un top al caloriilor continute de aceste preparate. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a studiat compozitia produselor de la fast-food si poate confirma: sunt periculoase…

Citește mai departe

Cretusca, un calmant pentru durerile reumatice

Florile de cretusca, asemanatoare la aspect celor de soc, contin numeroase substante active importante, precum: taninuri, vanilina, glucozide, flavonoide, acid salicilic, fier, sulf si calciu. „Datorita compozitiei chimice, cretusca are proprietati antidiareice, antihemoragice, diuretice, cardiotonice si astringente. Planta este un remediu pentru mai mult de 70 de afectiuni, iar preparatele cu cretisoara au efecte pozitive,…

Citește mai departe

Nasturelul combate dependenta de nicotina

Lastarii tineri si frunzele nasturelului se recolteaza primavara si se consuma proaspete, sub forma de salata. Planta contine cantitati importante de minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, calciu, iod, cupru, zinc, sulf) si de vitamine (C, in cantitate mare, A, B2 si E) si este recomandata in astenia de primavara, in convalescenta si in tratamentul bolilor…

Citește mai departe

Beneficiile unei cure cu zmeura

Zmeura, atat de cunoscuta si apreciata pentru dulceata si aroma ei, are numeroase intrebuintari benefice asupra intregului organism. Pe cat este de mic si aromat acest fruct, pe atat este de bogat in substante si elemente necesare unei bunei functionari a organismului. Acest fruct cu un gust dulce-acrisor reuseste sa acopere necesitatile nutritive ale organismului…

Citește mai departe

Pesticidele maresc riscul de aparitie a bolilor

Daca un pacient diagnosticat cu ulcer mananca legume si fructe care contin aceste substante toxice, crizele gastrice se vor accentua, avertizeaza cercetatorii Expunerea la anumite tipuri de pes-ticide, identificate cel mai adesea in continutul produselor agricole, mareste riscul de boli ale tiroidei, cel putin in cazul femeilor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un…

Citește mai departe

Menta – analgezic natural

Neincrezatori in „tratamentele” vracilor, medicii s-au convins in urma studiilor ca decoctul din menta braziliana indeparteaza durerea la fel ca indometacinul Ceaiul din menta braziliana ajuta la indepartarea durerii, la fel ca analgezicele moderne prezente pe piata farmaceutica actuala, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, informeaza bbc.co.uk. Cunoscuta sub denumirea de Hyptis Crenata, menta…

Citește mai departe

Ce bauturi refuza gastrita?

Se face o exagerare de catalogare drept gastrite a unor neplaceri ale tubului digestiv. Terminatia cuvantului „ita” consfinteste o inflamatie in invelisul interior al stomacului. In aceasta mucoasa a stomacului se cuibareste des si pacatosul acela de agresor Helicobacter Pylori, cel care aduce ulcer si favorizeaza in cel mai mare numar al gastritelor instalarea acestei…

Citește mai departe

Top 5 alimente care „supara” stomacul

Persoanele bolnave de gastrita sau ulcer trebuie sa evite anumite alimente care stimuleaza aciditatea gastrica. De asemenea, si stresul le face rau Carnea grasa, dulciurile, condimentele si alcoolul se numara printre alimentele care „supara” stomacul, atunci cand suferiti de gastrita sau ulcer. Medicii spun ca persoanele care sunt diagnosticate cu aceste afectiuni trebuie sa aiba…

Citește mai departe

Nea Sandu vindeca cu iarba

Bolile de ficat, ulcerul sau reumatismul. Sunt doar cateva dintre durerile pe care un prahovean de 80 de ani sustine ca le poate vindeca cu plante doar de el stiute. Mos Sandu a invatat sa faca „de leac” de la niste babe care au trait mai mult de 90 de ani. Astazi este cautat de…

Citește mai departe

Iarba de smirna, buna pentru ficat

Iarba de smirna fortifica sistemul digestiv, protejeaza ficatul impotriva actiunii substantelor toxice si stimuleaza functionarea acestuia. Prin continutul bogat in potasiu, natriu, silicon, zinc si clor, participa la eliminarea substantelor toxice din organism. Iarba de smirna mai poate fi utilizata de catre cei care au o digestie greoaie sau ulcer gastroduodenal. Pentru ca frunzele si…

Citește mai departe

Sunca cu E-uri pentru copii

Polifosfatul, caragenanul si nitritul de sodiu sunt trei aditivi alimentari care nu sunt indicati in alimentatia copiilor si totusi se gasesc pe lista de ingrediente a produsului „Dodolina”, sunca de pui pentru cei mici. Sunca de pui pentru copii „Dodolina” (Unicarm) este un produs care nu are ce cauta in dieta copiilor din cauza aditivilor…

Citește mai departe

Broccoli, folosit impotriva cancerului stomacal

Intr-un studiu recent al cercetatorilor americani, publicat in revista Cancer Prevention Research, se demonstreaza faptul ca alimentatia zilnica cu broccoli poate sa ofere o protectie eficienta impotriva cancerului stomacal. O substanta din broccoli, sulforafan, poate activa un numar de gene antioxidante si enzime din celulele sistemului imunitar. Aceeasi substanta stimuleaza producerea in intestine a unor…

Citește mai departe

Tnuva Frappe: Cafea si 3 E-uri

Aditivii alimentari utilizati pentru Tnuva Frappe pot duce la probleme ale tractusului digestiv, la tulburari de atentie si la afectiuni ale sistemului osos. De aceea, este recomandat sa fie evitat de consumatorii care au astfel de maladii, pentru a nu le croniciza. Bautura din lapte cu cafea Tnuva Frappe este dezechilibrata din punct de vedere…

Citește mai departe

Cancerul la stomac

Cancerul de stomac este un cancer frecvent si grav, care se dezvolta din celulele glandelor ce captusesc peretele intern al stomacului (mucoasa). Cancerul de stomac mai este cunoscut si sub numele de adenocarcinom de stomac. El se afla pe locul doi in lume in topul cancerelor, imediat dupa cancerul bronho-pulmonar. Cancerul de stomac este mai…

Citește mai departe