Excelenta cu 13 E-uri

Pastrama din pulpe de pui Fil Sam Campina este un produs fiert cu afumat, care a fost fabricat cu ajutorul a 13 aditivi alimentari. Ingredientul principal al produsului analizat este pulpa de pui, insa este urmat de sarea iodata, ceea ce inseamna ca ea este folosita intr-o cantitate foarte mare. Consumatorii trebuie sa tina cont…

Citește mai departe

Specialitate de porc cu multe E-uri

Ceafa (specialitate vid) Campofrio este de fapt un produs umflat arficial cu ajutorul apei in care s-au dizolvat aditivi alimentari pentru a-i da o consistenta si o culoare cat mai atragatoare. Cei noua aditivi alimentari par sa faca din aceasta ceafa de porc o specialitate. Din pacate, una care ne poate dauna sanatatii. Drept stabilizatori…

Citește mai departe

Del sunca – Cubulete cu fosfor

Produsul se afla la standul de brinzeturi, insa are in compozitie si grasimi vegetale a caror natura nu o cunoastem. Nu ni se spune nici compozitia suncii. Del sunca este un preparat alimentar pe baza de grasimi vegetale si proteine din lapte, cu un continut de grasimi raportat la substanta uscata de 45%. In compozitia…

Citește mai departe

Iaurt natural, doar in reclama

Iaurtul este in general un preparat sanatos, care poate fi consumat de toata lumea. Acest lucru nu mai este valabil daca i se adauga E-uri si zahar. In reclama de la televizor ni se spune ca produsele Napolact sint „ca odinioara”, fiind foarte naturale. Iaurtul cu visine nu se incadreaza deloc in acest trend, fiind…

Citește mai departe

Parjoale vegetale cu secrete

Parjoalele vegetale Aldis par o solutie foarte buna in perioada postului. Compozitia lor insa poate spune altceva: „proteina vegetala din soia, amidon din cartofi, ulei vegetal, sare, apa, condimente, zaharuri, arome, pesmet, stabilizator: di-polifosfati de sodiu E 450 si E 452, antioxidan: acid ascorbic E 300, izoascorbat de sodiu E 301, agent de ingrosare: caragenan E 407, potentiator de aroma: glutamat monosodic E 621.

Citește mai departe