Excelenta cu 13 E-uri

Pastrama din pulpe de pui Fil Sam Campina este un produs fiert cu afumat, care a fost fabricat cu ajutorul a 13 aditivi alimentari.
pastrama cu E-uri
Ingredientul principal al produsului analizat este pulpa de pui, insa este urmat de sarea iodata, ceea ce inseamna ca ea este folosita intr-o cantitate foarte mare. Consumatorii trebuie sa tina cont de acest aspect, pentru a nu depasi doza zilnica recomandata de 6 g pentru un adult, pentru a nu pune in pericol sanatatea inimii si a rinichilor.

De asemenea, producatorul a folosit si doi coloranti naturali, care insa au o serie de efecte adverse. Annatto poate provoca urticarie, astm si este contraindicat copiilor care sufera de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Carminul, E120, poate duce la aparitia alergiilor, a rinitelor, a astumului si a eruptiilor cutanate.

Conservantii, nitrit de sodiu E250 si nitrat de sodiu E251, pun in pericol sanatatea consumatorilor, fiind considerati cancerigeni. Doza zilnica admisa pentru toti nitritii din alimentatie este de 0,1 mg/kg corp, iar pentru nitrati, de 0-3,7 mg kg/ corp. Acesti aditivi sunt interzisi in alimentatia bebelusilor sub 3 luni.

Gelifiantul, caragenan E407, este incriminat in afectiunile tractusului digestiv. Studii recente au aratat ca, desi este o substanta naturala, caragenanul poate provoca gastrite, ulcer si chiar cancer de stomac. Efecte la fel de grave au si polifosfatii, care au un potential cancerigen ridicat, conform celor mai recente studii efectuate de cercetatorii americani.

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, persoanelor care sufera de orice boala, celor cu maladii neuropshice, alergicilor, astmaticilor.

Eticheta
Excelenta preparatelor din carne. Pulpe de pui cu os, sare iodata, proteina vegetala (alergen), soia, stabilizator (poli-fosfat E452), potentiator de aroma glutamat monosodic E621, gelifiant caragenan E407, lactoza, dextroza, glucoza, arome, antioxidant acid ascorbic E300, ascorbat de sodiu E301, corector de aciditate citrat de sodiu E331, colorant na-tural annatto E160b, carmin E120, conservant nitrit de so-diu E250, nitrat de sodiu E251, dextroza, acid citric E330, an-tioxidant palmitat de ascorbicall fa E304, tocoperol E306.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *