Turcii prinsi la braconaj nu au acte la ei!

  0
  383

  Ancheta la Constanta, unde cei opt marinari turci prinsi la braconaj in Marea Neagra de politistii de frontiera romani trebuie sa explice ce cautau in apele noastre cu un pescador.
  braconaj
  Niciunul dintre braconieri nu are acte la el, iar comandatul nici macar brevet de navigatie. Vasul le este insa plin de unelte de pescuit de mare adancime si kilometri de plasa si carlige, folosite, de obicei, la rechini sau calcani.

  Dupa 18 ore de urmarire in largul Marii Negre, timp in care si-au folosit din plin munitia si armele de la bord, politistii de frontiera au reusit sa aduca pescadorul turcesc in Portul Constanta.

  In urma verificarilor, au fost gasite trei scule de pescuit tip traul si urme recente de peste. Plasele respective aveau urme de umiditate, ceea ce arata ca fusesera folosite recent.comisar sef Adrian Burcea, purtator de cuvant IPF

  Imediat, cei opt barbati aflati la bordul navei, despre care se banuieste ca sunt toti cetateni turci, au fost retinuti pentru audieri. In paralel, o echipa de procurori a perchezitionat pescadorul.

  Comandantul navei este acum crecetat penal pentru detinere de unelte de pescuit neautorizate, dar si pentru ca nu avea licenta de pescuit.

  Pescadorul va mai ramane in portul Constanta cel putin trei luni de zile, pana la finalizarea procesului. Cu ajutorul uneltelor de la bord, turcii puteau prinde peste 1.000 de kilograme de peste.

  Anchetatorii spun ca, cel mai probabil, comandantul va fi arestat preventiv si amendat cu pana la 50.000 de lei. Aceeasi pedeapsa ar putea-o primi si proprietarul pescadorului, daca va fi gasit.

  Sursa: Stirile PRO TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.