Cascaval pasteurizat cu nitrit de sodiu

Cascavalul del Family pare la prima vedere un produs obisnuit din aceasta categorie, care nu poate pune in pericol sanatatea in cazul unui consum moderat. La o lectura atenta a etichetei, se remarca un ingredient cu potential cancerigen, conservantul nitrit de sodiu E251. Profesorul doctor Gheor-ghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimen-tare, se arata nedumerit…

Citește mai departe

Atentie la E-urile autorizate!

Aditivii dau mai mult gust, culoare sau miros alimentelor, insa unii dintre ei s-au dovedit deosebit de daunatori pentru sanatate. Aditivii (cunoscuti sub numele de E-uri) sunt niste substante chimice care se adauga alimentelor pentru a le imbunatati aspectul, gustul, mirosul, culoarea, dar si pentru a usura procesul de fabricatie. Exista edulcoloranti (zaharina, aspartam etc.),…

Citește mai departe

Apa la pret de carne

6 aditivi alimentari ce pot afecta sanatatea sunt continuti de salam Cantitatea mare de apa din salamul cu sunca taranesc Primo este mascata de aditivi alimentari, proteina de soia si amidon. Consumatorul plateste salam si cumpara carne putina si multa apa. Salamul cu sunca taranesc Primo este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional,…

Citește mai departe

Excelenta cu 13 E-uri

Pastrama din pulpe de pui Fil Sam Campina este un produs fiert cu afumat, care a fost fabricat cu ajutorul a 13 aditivi alimentari. Ingredientul principal al produsului analizat este pulpa de pui, insa este urmat de sarea iodata, ceea ce inseamna ca ea este folosita intr-o cantitate foarte mare. Consumatorii trebuie sa tina cont…

Citește mai departe