Cascaval pasteurizat cu nitrit de sodiu

0
637

Cascavalul del Family pare la prima vedere un produs obisnuit din aceasta categorie, care nu poate pune in pericol sanatatea in cazul unui consum moderat.
cascaval cu aditivi
La o lectura atenta a etichetei, se remarca un ingredient cu potential cancerigen, conservantul nitrit de sodiu E251. Profesorul doctor Gheor-ghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimen-tare, se arata nedumerit de pre-zenta acestui aditiv alimentar, mai ales ca prin procesul de fabricatie se asigura un termen de valabilitate lung. Nitri-tul de sodiu se mai foloseste si pentru a da produselor culoarea roz, iar in acest caz nu era ne-voie de un astfel de ar-tificiu. Utilizarea lui E251 este cu atat mai curioasa, cu cat are o serie de efecte adverse, unul dintre cele mai periculoase fiind dezvoltarea de celule cance-roase. Din aceasta cauza, specialistul nostru spune ca produsul analizat nu este recomandat in special copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor suferinzi de cancer, persoanelor cu maladii renale, hepatice, cardiovasculare. Din cauza cantitatii mari de lipide de origine animala, supraponderalii si obezii trebuie sa consume cascavalul Del cu mode-ratie. Persoanele care sufera de intoleranta la lactoza trebuie sa testeze reactia organismului.

Ingrediente
Produs obtinut prin metoda oparirii casului. Lapte de vaca pasteurizat, culturi lactice, cheag, agent de intarire cloru-ra de calciu E509, conservant nitrit de sodiu E251. Gr/s.u. 40%

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.