Daca un pacient diagnosticat cu ulcer mananca legume si fructe care contin aceste substante toxice, crizele gastrice se vor accentua, avertizeaza cercetatoriipesticide

Expunerea la anumite tipuri de pes-ticide, identificate cel mai adesea in continutul produselor agricole, mareste riscul de boli ale tiroidei, cel putin in cazul femeilor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetatori de la Centrul Medical din cadrul Universitatii Nebraska din Omaha. Expertii americani au monitorizat peste 16.500 de femei care locuiau in Iowa si Carolina de Nord, casatorite cu barbati care lucrau cu pesticidele in anii ’90. Dupa perioada de monitorizare, 12,5 la suta dintre subiecti s-au plans ca au probleme cu tiroida, iar analizele au aratat ca 7 la suta dintre femei aveau hipotiroidism si 2 la suta sufereau de hipertiroidism. Oamenii de stiinta spun ca problemele de tiroida sunt mai des intalnite in cazul femeilor, necunoscandu-se deocamdata cauza. “Pesticidele influenteaza nivelul hormonilor tiroidieni”, spune dr. Whitney S. Goldner, coordonatorul studiului.

Oamenii de stiinta spun ca pesticidele se folosesc de ani buni in agricultura si, consumate in cantitati normale, prezinta un risc minim pentru sanatate. Riscul consumatorului este direct proportional cu cantitatile consumate. Tulburarile ce pot aparea in urma consumului de pesticide constau “in modificarea genetica”, intoxicarea organismului cu o serie intreaga de substante, toxicitate hepatica si modificarea formulei sangvine. De asemenea, daca un pacient diagnosticat cu ulcer mananca legume si fructe in ideea ca sunt alimente sanatoase si nu ii agraveaza boala, persoana in cauza va observa ca in urma consumului de alimente cu fosfati si nitriti crizele de ulcer se vor accentua, avertizeaza cercetatorii. Printre cele mai daunatoare alimente se numara strugurii, bananele si ardeiul, in timp ce una din 25 de vinete testate contine chimicale peste limita admisa, conchid oamenii de stiinta.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.