EXPO Milano 2015: Puternica participare a Americii Latine, mare producator de alimente si campion al biodiversitatii

America Latina, unul dintre cei mai mari producatori de alimente din lume si campion in materie de biodiversitate, va incerca la Expo Milano 2015 sa-i cucereasca pe vizitatori cu exponatele sale, dar si sa traga un semnal de alarma cu privire la importanta sustenabilitatii si securitatii alimentare, relateaza EFE. Printre cele 145 de tari participante…

Citește mai departe

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Nu trebuie sa fim vegetarieni, dar trebuie sa fim aproape vegetarieni

Expertul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) Joao Breda a declarat, miercuri, la conferinta Mediafax dedicata „Cosului National de Alimentatie Sanatoasa”, ca dieta zilnica trebuie sa contina in proportie de 70 – 80% alimente de origine vegetala si numai 60 de grame de carne. „Alimentele de origine vegetala trebuie sa aiba partea cea mai mare in…

Citește mai departe
Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO

Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO

Agentia pentru Protectia Mediului Neamt deruleaza proiectul “PACINFO – Rolul social si de mediu al agriculturii in regiunile montane”. Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Neamt deruleaza proiectul “PACINFO – Rolul social si de mediu al agriculturii in regiunile montane”. In cadrul proiectului, APM organizeaza miercuri, 25 februarie, la Central Plaza Hotel din Piatra Neamt, un…

Citește mai departe
Cele mai bune hoteluri eco din lume

Cele mai bune hoteluri eco din lume

In ziua de astazi eco-hotelurile devin tot mai populare si apar peste tot. Unele dintre acestea ofera servicii chiar in raza oraselor mari, oferind vizitatorilor suta la suta apa curata, alimente sanatoase si materiale naturale de finisaj a incaperilor. Principala deosebire dintre eco-hoteluri si hotelurile obisnuite consta in faptul ca ele sunt situate, in majoritatea…

Citește mai departe
„S?n?tatea mediului – factor important în alimenta?ia s?n?toas?”

„Sanatatea mediului – factor important in alimentatia sanatoasa”

In perioada 17-21 noiembrie, se desfasoara a XVI-a editie a Saptamanii Educatiei Globale (Global Education Week GEW) program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei. In acest an, tema propusa spre dezbatere in cadrul acestui program international este „Securitatea alimentatiei”, prin care se incearca a se gasi solutii marilor probleme cu care se confrunta in…

Citește mai departe

Tetra Pak face progrese in realizarea obiectivelor de mediu

Tetra Pak®, lider mondial in solutii de procesare si ambalare a alimentelor, a anuntat ca a facut progrese semnificative in 2013 pentru atingerea obiectivelor de mediu stabilite pentru 2020, concentrandu-se pe dezvoltarea de produse sustenabile, reducand amprenta de carbon pe intregul lant de productie si marind procentul de reciclare a ambalajelor sale. Pentru a dezvolta…

Citește mai departe

Agricultorii bio din Hunedoara au asociatie pentru promovarea produselor traditionale

Infiintarea asociatiei are scopul de a uni eforturile micilor producatori din domeniul agricol pentru realizarea unor produse Agricultorii eco isi cultiva produsele si apoi vor sa le faca cunoscute prin aceasta asociatie traditionale si ecologice obtinute intr-un sistem agricol extensiv care sa readuca pe piata si in casele oamenilor alimente sanatoase si gustoase. Organizatii similare…

Citește mai departe

Agricultorii bio din Hunedoara au asociatie pentru promovarea produselor traditionale

Infiintarea asociatiei are scopul de a uni eforturile micilor producatori din domeniul agricol pentru realizarea unor produse Agricultorii eco isi cultiva produsele si apoi vor sa le faca cunoscute prin aceasta asociatie traditionale si ecologice obtinute intr-un sistem agricol extensiv care sa readuca pe piata si in casele oamenilor alimente sanatoase si gustoase. Organizatii similare…

Citește mai departe

Recicleaza cutiile de carton Tetra Pak de lactate si sucuri, afla mai multe pe deceiubimcartonul.ro

Stiai? Cutia de lapte sau suc Tetra Pak contine peste 70% carton, iar o tona de hartie-carton colectata si reciclata inseamna ca protejam cel putin 14 copaci. Intra pe deceiubimcartonul.ro si afla mai multe despre reciclarea ambalajelor de carton Deceiubimcartonul.ro este noua platforma online lansata de Tetra Pak in cadrul unei campanii de informare despre importanta reciclarii…

Citește mai departe

Beneficiile agriculturii ecologice, prezentate la USAMV

Agricultura ecologica este cea mai importanta sursa de alimente sanatoase pentru populatie. Aproximativ 150 agricultori bio din tara si din strainatate, reprezentanti ai mediului academic, factori de raspundere din institutii, asociatii agricole si societati comerciale, participa, sambata, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca la conferinta cu tema „Agricultura ecologica –…

Citește mai departe

Ziua fara carne

Initiativa, promovata la nivel national in Statele Unite ale Americii, si-a castigat cei mai multi adepti in Aspen, Colorado. Statiunea de lux este cea de-a doua casa pentru multe dintre celebritatile hollywoodiene, care prefera inaltimile Muntilor Stancosi pentru a se relaxa. Conflictele dintre acestia si hippiotii veniti in anii 70 pentru experiente halucinogene la 8000…

Citește mai departe

Concursul de reciclare ”Laptele scolar in viata mea” a premiat cele mai creative lucrari trimise de elevii din toata tara

Concursul national pentru elevi „Laptele scolar in viata mea” care s-a desfasurat in perioada 21 Noiembrie – 12 Decembrie la initiativa Tetra Pak si cu participarea Ministerului Educatiei si FAO (Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura) si-a desemnat castigatorii, pe site-ul concursului, www.laptescolar.ro. In perioada concursului, 605 de utilizatori si 1500 de poze au fost inregistrate…

Citește mai departe

Rosiile, legume extrem de sanatoase

Bulionul se obtine prin fierberea rosiilor pasate dupa ce, eventual, se indeparteaza semintele si coaja. Coaja contine cea mai mare cantitate de licopen, care nu se inactiveaza prin fierbere, dimpotriva, devine mai activ biologic. Rosia proaspata este un bun remineralizant, fiind bogata in potasiu, fosfor, calciu, in oligoelemente, zinc, vitamina C, vitaminele B1,B2,B3,B6, retinol, acid…

Citește mai departe

Tetra Pak si Carrefour Romania lanseaza campania comuna de incurajare a reciclarii ambalajelor post-consum

Obiectivul campaniei „Recicleaza si Tetra Pak te premiaza” este de a atrage interesul public pentru reciclare si ofera un exemplu concret al rolului consumatorilor in protectia mediului inconjurator Bucuresti, 26 octombrie 2010 – In perioada 14 octombrie – 19 decembrie, Tetra Pak, in parteneriat cu Carrefour Romania, a lansat o campanie de constientizare denumita „Recicleaza…

Citește mai departe

Pesticidele maresc riscul de aparitie a bolilor

Daca un pacient diagnosticat cu ulcer mananca legume si fructe care contin aceste substante toxice, crizele gastrice se vor accentua, avertizeaza cercetatorii Expunerea la anumite tipuri de pes-ticide, identificate cel mai adesea in continutul produselor agricole, mareste riscul de boli ale tiroidei, cel putin in cazul femeilor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un…

Citește mai departe

Porumbul modificat genetic, cultivat si in Romania, este toxic pentru organele interne

Agent Green cere ministrului Mediului, Laszlo Borbely, sa protejeze sanatatea oamenilor si a mediului de riscurile OMG si sa interzica importul si cultivarea porumbului modificat genetic MON810. Agent Green a facut public un nou studiu realizat de Universitatile din Rouen si Caen care arata ca porumbul modificat genetic MON810 cultivat si in Romania prezinta semne…

Citește mai departe

Cinci mituri ale alimentatiei sanatoase

Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com. Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale…

Citește mai departe

Alimentatia sanatoasa, accesibila doar romanilor bogati

Ministerul Sanatatii vrea sa promoveze o alimentatie sanatoasa taxand suplimentar mancarea de tip fast-food. In realitate insa, putini romani isi vor permite sa manance cu adevarat sanatos. REALITATEA.NET a vizitat mai multe magazine specializate in comercializarea de produse ecologice si a realizat un cos zilnic de alimente eco. In Bucuresti, magazinele cu produse alimentare bio…

Citește mai departe

Prune uscate

Prunele uscate sunt cea mai buna solutie pentru o gustare satioasa si sanatoasa, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Stat din San Diego. Acestia arata ca prunele uscate sunt de preferat chiar si produselor sarace in grasimi, pentru ca scad pofta de mancare, fiind de un real folos in managementul controlului…

Citește mai departe

Alimente bune pentru sanatate

Hypocrate spunea acum mai bine de 2.000 de ani ca „alimentul sa va fie medicament, iar medicamentul sa va fie aliment”, dar elaborarea unor produse cu beneficii pentru sanatate este de data relativ recenta. Nomenclatorul produselor denumite generic alimente functionale, definite astfel de Goldberg in 1994, realizat de Blum in 1996, cuprinde doua categorii: alimente…

Citește mai departe

Alimente bune pentru sanatate

Hypocrate spunea acum mai bine de 2.000 de ani ca „alimentul sa va fie medicament, iar medicamentul sa va fie aliment”, dar elaborarea unor produse cu beneficii pentru sanatate este de data relativ recenta. Nomenclatorul produselor denumite generic alimente functionale, definite astfel de Goldberg in 1994, realizat de Blum in 1996, cuprinde doua categorii: alimente…

Citește mai departe

Ouale ecologice, tot mai cautate

Ouale bio se obtin in ferme avicole certificate, care aloca un spatiu mai mare fiecarei pasari. Furajele folosite in hrana gainilor nu contin niciun fel de pesticide, conservanti sau organisme modificate genetic. Ferma ecologica de la Curtisoara adaposteste 4.000 de gaini ouatoare care sunt hranite cu furaje netratate chimic. Acestea produc zilnic aproximativ 3.200 de…

Citește mai departe

Ospat ecologic in ziua de Craciun

In timp ce occidentalii prefera afine sau legumele la gratar, romanilor le mai trebuie timp pana vor inlocui porcul cu strutul. Pentru a avea de Sarbatori carne de animale hranite cu furaje fara pesticide sau legume bio, ar trebui ca in Romania sa fie incurajata agricultura biologica. Masa de Craciun nu poate fi conceputa fara…

Citește mai departe

Fermele mici, sursa de alimente sanatoase

Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, cere Comisiei Europene (CE) crearea unor mecanisme de sprijin la nivel european adaptate fermelor mici, care au o pondere importanta in agricultura Romaniei, dar si a altor state, ca Bulgaria, Polonia, Spania, Grecia si Italia. „In contextul cresterii cererii de produse alimentare la nivel mondial, agricultura este solicitata sa produca din…

Citește mai departe

Cercetare pentru siguranta alimentara

Platforma romaneasca „Food for life” (hrana pentru viata) a fost lansata vineri, 24 octombrie, la Bucuresti si are drept scop facilitarea adaptarii industriei alimentare la necesitatile si standardele pietei europene. Principala problema cu care se identifica sectorul de procesare a alimentelor din Romania este volumul redus de fabricare a unor alimente de baza si dependenta…

Citește mai departe

Targ eco: BioFach America

Astazi se deschide editia 2008 a Targului BioFach America. Evenimentul este cu atat mai asteptat, cu cat SUA este cea mai mare piata de produse eco din lume. „Sora” americana a celei mai importante expozitii din lume, BioFach Nurnberg, s-a mutat pentru editia 2008 de la Baltimore la Boston. Produse alimentare proaspete, semipreparate si conservate,…

Citește mai departe

Avantajele produselor bio

 Alimentele ecologice, denumite si organice sau biologice, sunt produse de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice precum pesticide sau ierbicide, fara adaosuri de substante sintetice la procesarea lor, nemodificate genetic si care nu au fost expuse iradierii. Beneficiile sunt deopotriva pentru sanatatea consumatorului dar si pentru mediul inconjurator care…

Citește mai departe