„Sanatatea mediului – factor important in alimentatia sanatoasa”

„S?n?tatea mediului – factor important în alimenta?ia s?n?toas?”
„Sanatatea mediului – factor important in alimentatia sanatoasa”
„Sanatatea mediului – factor important in alimentatia sanatoasa”

In perioada 17-21 noiembrie, se desfasoara a XVI-a editie a Saptamanii Educatiei Globale (Global Education Week GEW) program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei.

In acest an, tema propusa spre dezbatere in cadrul acestui program international este „Securitatea alimentatiei”, prin care se incearca a se gasi solutii marilor probleme cu care se confrunta in prezent omenirea cum ar fi: risipa, sanatatea hranei, responsabilitatea sociala, saracia, zone dezavantajate, conservarea hranei, protectia consumatorului, antreprenoriat, sanatatea solului, mediului etc.

Scoala Gimnaziala „Alexandru Ioan Cuza” Falticeni s-a inscris cu activitati in cadrul acestui program educational, elevii clasei a III-a B, coordonati de prof. Alexandrina Trisi, desfasurand activitatea cu tema: „Sanatatea mediului – factor important in alimentatia sanatoasa a omului”.

Dupa dezbaterea pe tema securitatii alimentatiei, elevii au urmarit cateva prezentari Power Point avand ca teme „Piramida alimentelor”, „Farmacia lui Dumnezeu”, „Frumusetea lumii in care traiesc”, „Murind fara apa – scrisoare din anul 2070”. La final, copiii au degustat alimente sanatoase pregatite chiar de ei.

„In functie de feedbackul oferit de parinti si copii in urma completarii unui chestionar se va decide implicarea clasei intr-un proiect care se va derula in perioada noiembrie 2014 – aprilie 2015. Ne propunem sa ne inscriem si sa participam la etapa de evaluare judeteana a GEW, respectand in acest sens calendarul propus de ISJ Suceava. Activitatile desfasurate in cadrul Programului GEW ofera posibilitatea educatorilor de a realiza un mediu educational metacognitiv, extins dincolo de cadrul fizic restrans pe care il ofera scoala, pregatindu-i pe copii cu adevarat pentru viata, pentru lumea de maine in care ei urmeaza sa devina principalii factori responsabili de dezvoltarea civilizatiei umane” ne-a informat prof. Alexandrina Trisi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *