Infiintarea asociatiei are scopul de a uni eforturile micilor producatori din domeniul agricol pentru realizarea unor produse
Agricultorii eco isi cultiva produsele si apoi vor sa le faca cunoscute prin aceasta asociatie
traditionale si ecologice obtinute intr-un sistem agricol extensiv care sa readuca pe piata si in casele oamenilor alimente sanatoase si gustoase.
Organizatii similare celei infiintate ieri in Hunedoara, mai exista in alte opt judete ale tarii. Acest proiect este unul plecat de la agricultori si nu de la minister. Obiectivul principal al acestor asociatii este de a promova in mare parte produsele traditionale si specifice fiecarei zone si a scoate de pe piata asa-zisi „samsari”.
Promovare prin magazine si targuri
La nivelul judetului Hunedoara, exista aproximativ zece fermieri care fac agricultura ecologica certificata. Pentru a fi mai vizibili atat pe piata, dar si pentru a organiza o serie de targuri de produse traditionale, acestia au ales sa initieze Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice din judetul Hunedoara. „Prin aceasta initiativa, producatorii de produse traditionale si ecologice din judet vor avea posibilitatea sa formeze un grup de lucru prin care sa organizeze promovarea activitatii si a produselor de profil, atat prin magazine specializate, cat si prin intermediul targurilor”, sustine initiatoarea asociatiei, Tatiana Rovinar. Asociatia are caracter de organizatie nonguvernamentala adica va fi apolitica si non-profit.