Cele mai bune hoteluri eco din lume

Cele mai bune hoteluri eco din lume
Cele mai bune hoteluri eco din lume
Cele mai bune hoteluri eco din lume

In ziua de astazi eco-hotelurile devin tot mai populare si apar peste tot. Unele dintre acestea ofera servicii chiar in raza oraselor mari, oferind vizitatorilor suta la suta apa curata, alimente sanatoase si materiale naturale de finisaj a incaperilor. Principala deosebire dintre eco-hoteluri si hotelurile obisnuite consta in faptul ca ele sunt situate, in majoritatea lor, in zone ecologice sau rezervatii naturale. Eco-hotelurile functioneaza pe principii de vecinatate armonioasa cu natura, fara a polua mediul cu produsele activitatii vitale a vizitatorilor. Multe hoteluri eco-friendly sunt cabane sau case construite dupa tehnologia triburilor indigene autohtone din zona unde se afla hotelul. O mare raspandire a eco-hotelurilor se afla in tarile din Oceania si America Centrala. Printre serviciile suplimentare pe care hotelurile ecologice le ofera oaspetilor se numara educatia ecologica. Oaspetii sunt invatati sa recunoasca tipurile de plante si animale locale, sa invete cum sa reduca impactul personal daunator asupra mediului.

Hotelul Hoshinoya Karuizawa – Karuizawa, Japonia

Acest hotel este situat intr-un oras mic provincial, la o ora de mers cu masina de la Tokyo. Hotelul a fost construit in anul 2005. El reprezinta o cladire cu doua etaje, cu 70 de camere de tipul “hostel” si cu doar 7 camere duble. Caracteristica Hoshinoya Karuizawa din punct de vedere ecologic este ca energia electrica pentru nevoile sale e produsa de o hidrocentrala proprie, care functioneaza pe baza paraielor de munte. In plus, toate produsele alimentare sunt cultivate la ferme proprii si fiecare invitat, daca doreste, poate sa participe la plantarea sau recoltarea sa.

Hotelul Laguna Lodge – Guatemala

Toate camerele fara exceptie sunt construite din materiale naturale: piatra vulcanica, lut si palmieri. Obiectele si decoratiunile de interior sunt facute doar din lemn natural, care a fost anterior “crescut” special pentru aceste nevoi. Hotelul are doar 6 camere. Intregul mini-complex este dotat cu panouri solare. Este surprinzator faptul ca apa utilizata este exclusiv cea de ploaie.

Hotelul The Scarlet – Cornwall, Marea Britanie

The Scarlet foloseste apa de ploaie si panouri solare pentru aprovizionare. Toate elementele de interior in hotel sunt fabricate numai din materiale naturale sau reciclate. The Scarlet, in plus de abordarea sa fata de mediu, este capabil sa se laude si cu conditii confortabile de trai. Hotelul dispune de 37 de camere “de lux”.

Emirates Wolgan Valley Resort&Spa – Australia

Acest eco-hotel este popular printre sustinatorii protectiei mediului, nu doar pentru situarea sa intr-o zona ecologica, tipul constructiei sau utilizarea energiei regenerabile. Angajatii hotelului se ocupa cu plantarea de copaci pe scara larga. Ei au plantat deja aproximativ 200.000 de puieti, printre care si pinul Wollemia, care este considerat unul dintre cele mai vechi reprezentanti ai genului sau din lume.

Hotelul Garonga Safari Camp – Republica Africa de Sud

Acest hotel este situat in inima Parcului National. Oaspetii, in timpul unei plimbari de seara, se pot intalni usor cu locuitorii sai salbatici. Toate bungalourile sunt construite din materiale naturale si usoare, astfel incat toata lumea sa se simta cat mai aproape de natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *