VIER PFOTEN ajuta la eliberarea urangutanilor orfani in natura in Borneo

Astazi este Ziua Internationala a Urangutanilor, ocazie cu care, VIER PFOTEN atrage atentia asupra situatiei urangutanilor, o specie amenintata cu disparitia. In timp ce tarile dezvoltate dezbat daca sa extinda drepturile fundamentale ale omului catre primate mari-fiindca fizic sunt similare oamenilor-urangutanii sunt exterminati necrutator in tara lor de origine: in ultimele patru decenii, rata de…

Citește mai departe

FAO: Jumatate din speciile de arbori din lume sunt amenintate de disparitie

Jumatate din speciile de arbori din lume sunt in pericol sa dispara din cauza exploatarii excesive, a transformarii padurilor in pasuni sau terenuri agricole si ca urmare a schimbarilor climatice, releva un raport prezentat marti, la Roma, de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), informeaza AFP. Intitulat ‘Starea resurselor genetice forestiere mondiale’, documentul…

Citește mai departe
Cele mai bune hoteluri eco din lume

Cele mai bune hoteluri eco din lume

In ziua de astazi eco-hotelurile devin tot mai populare si apar peste tot. Unele dintre acestea ofera servicii chiar in raza oraselor mari, oferind vizitatorilor suta la suta apa curata, alimente sanatoase si materiale naturale de finisaj a incaperilor. Principala deosebire dintre eco-hoteluri si hotelurile obisnuite consta in faptul ca ele sunt situate, in majoritatea…

Citește mai departe
Palmierii din Sectorul 4, în cas? nou?, pe plaja ecologic? din Or??elul Copiilor

Palmierii din Sectorul 4, in casa noua, pe plaja ecologica din Oraselul Copiilor

Ca in fiecare an, odata cu venirea primaverii, celebrii palmieri care infrumusetau in sezonul cald intersectia „Brancoveanu”, gazduiti iarna de serele ADPP Sector 4, sunt replantati. Anul acesta insa, in conditiile in care in Sectorul 4 sunt aproape finalizate lucrarile de amenajare a Oraselului Copiilor, Primarul Cristian Popescu – Piedone a decis ca acestia sa fie amplasati in aceasta…

Citește mai departe

Sute de urangutani din Indonezia au murit in incendiile de padure pornite de companiile care produc ulei de palmier

Sute de urangutani din Indonezia au murit in incendiile de padure pornite de companiile care produc ulei de palmier. Ecologistii spun ca urangutanul de Sumatra, o specie deja rara, ar putea disparea de pe fata Pamantului in doar cateva saptamani. „Nu mai este vorba de cativa ani, ci doar cateva luni sau chiar saptamani, pana…

Citește mai departe

Reprezentantii religiilor s-au reunit la Oradea din iubire si grija pentru natura

Academia Civica Bihor a organizat impreuna cu Clubul Kiwanis Oradea si Zona Metropolitana Oradea un simpozion national despre ecologie si religie care s-a desfasurat in 11 si 12 martie la Hotelul Continental Forum si la Centrul Don Orione din Oradea. Simpozionul a reunit reprezentanti ai societatii civile si ai diferitelor religii si confesiuni din Romania,…

Citește mai departe
Tribul traieste in Amazon

Autoritatile peruane au difuzat imagini ale primei intalniri cu un trib din Amazon

Autoritatile din Peru au dat publicitatii imagini ale primei intalniri cu un trib din Amazon ce nu fusese contactat pana de curand, informeaza ITN. Inregistrarea a fost realizata in rezervatia Kugapakori Nahua Nanti, in sud-estul tarii, de catre angajati ai Institutului National de Dezvoltare al populatiilor din Anzi, amazoniene si afro-peruviene (Indepa). Imaginile au fost…

Citește mai departe

Gunther Oettinger: „Biocarburantii obtinuti din ulei de palmier pot satisface criteriile de durabilitate”

Comisia Europeana incearca sa determine regulile care definesc caracterul „durabil” al biocarburantilor. Miza este respectarea mediului: pana in 2020 Europa vrea ca 20% din consumul de energie sa se faca din surse regenerabile. In ceea ce priveste solul alocat culturilor de plante pentru biocarburanti, documentul ce urmeaza a fi redactat estimeaza ca padurile si plantatiile…

Citește mai departe

Parc de 250.000 de euro la targul Timon

Gradina amplasata in cadrul Targului Imobiliar National va avea 500 de metri patrati si va fi amenajata cu pomi si flori exotice. Intr-o perioada dificila pentru piata imobiliara, targurile de profil trebuie sa devina cat mai inovatoare pentru a atrage vizitatorii. Reducerile de pret par sa nu mai fie de ajuns. De la discounturi semnificative…

Citește mai departe

Palmieri in regiunea Arctica

Un nou studiu arata ca acum 50 de milioane de ani regiunea Arctica era plina de palmieri, aceasta fiind o teorie ce ar putea sa ajute la o mai buna intelegere a schimbarilor climatice de acum. Conform studiului aparut in revista Nature Geoscience si citat de Reuters, „zona Arctica avea o vegetatie similara cu ce…

Citește mai departe

Banatenii cresc bananieri

Temperaturile tot mai ridicate le permit speciilor care cresc in tarile calde sa reziste in Romania. In gradinile din Timisoara sunt arbori de cauciuc si de vanilie. Arborii exotici suporta insa cu greu variatiile mari de temperatura de la vara la iarna caracteristice climatului de la noi. Banatenii au inceput sa creasca in gradinile lor…

Citește mai departe

Padurile tropicale, eficiente impotriva incalzirii

Protejarea padurilor si a zacamintelor de turba, care reduc emisiile de CO2, si imbunatatirea metodelor agricole ar putea limita eficient incalzirea climatica, dupa cum arata un raport al Programului Natiunilor Unite pentru Mediul Inconjurator (PNUE) publicat vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Din cauza milioanelor de dolari investite in tehnologii care capteaza dioxidul de…

Citește mai departe

Indonezia cere includerea in planul pentru paduri si emisii al Bancii Mondiale

Indonezia cere sa fie inclusa intr-un program al Bancii Mondiale, care sustine eforturile tarilor in curs de dezvoltare de a combate despaduririle, ajutandu-le sa castige bani din vanzarea de drepturi de emisii. Proiectul este sustinut de ONU si ar putea aduce tarilor sarace miliarde de dolari anual, daca-si protejeaza padurile. Proiectul, numit Emisii Reduse din…

Citește mai departe

Raiul verde din centrul Clujului

Un strop de natura, mentinut in viata de peste o suta de mii de specii de plante, salveaza orasul de la sufocare. Gradina Botanica „Alexandru Borza” aduna la un loc specii de pe toate continentele. Peste o suta de mii de vizitatori ii trec pragul anual. „Balta” de verdeata din centrul orasului este mai mult…

Citește mai departe

Straie noi pentru Gradina Botanica

Inchise de sase luni, serele gradinii din Capitala sunt in renovare si vor fi redeschise publicului peste cativa ani, lucrarile fiind finatate de Ministerul Educatiei. Conceputa sa serveasca la studierea stiintelor naturii, gradina de azi se intinde pe 17,5 hectare si are 72 de angajati. Serele Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” din Bucuresti vor fi inchise…

Citește mai departe

Plantatiile de biocombustibil pe pamanturile padurilor tropicale sunt daunatoare climei si biodiversitatii

Mentinerea padurilor tropicale intacte este cea mai buna metoda de combatere a schimbarilor climatice decat inlocuirea lor cu plantatii de biocarburanti, dupa cum releva un studiu in revista Conservation Biology. Studiul pune in lumina faptul ca ar fi nevoie de  cel putin 75 de ani pentru ca emisiile de carbon reduse prin utilizarea biocombustibililor sa…

Citește mai departe

Palmieri in ghivece

CRAIOVA. Dupa ce, anul trecut, in centrul Craiovei au fost plantati palmieri exotici care insa s-au uscat, primaria a venit cu o noua initiativa si a adus 55 de palmieri in ghivece, de dimensiuni mai mici. Potrivit sefului Serviciului spatii verzi, Nicolae Olescu, palmierii plantati in centrul modernizat al Craiovei, in fata Prefecturii Dolj si…

Citește mai departe

Piedone schimba vegetatia sectorului 4

Intersectiile din sectorul 4 al Capitalei vor fi transformate in zone exotice de recreere, cu iedera si cactusi artificiali, la umbra palmierilor. Muncitorii de la ADP se simteau vedete langa palmieri Intersectia Constantin Brancoveanu a fost personalizata cu 350.000 de lei. De acum, cetatenii sectorului 4 nu-si vor mai da intalnire la Mc-ul de la…

Citește mai departe

S-au intors palmierii

Centrul Baniei a fost impanat marti cu arbusti mediteraneeni. Primaria Craiova a cheltuit 38.000 de lei pentru a colora Piata „Mihai Viteazul” si esplanada de pe strada Unirii cu 55 de palmieri si cu 20 de leandri. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, exemplarele exotice recent achizitionate nu sunt in pericol iarna, ele putand fi usor mutate in…

Citește mai departe

In Bucuresti vor creste palmierii!

Ce ne lipsea in Bucurestiul sufocat de betoane si masini? Putina verdeata, spun autoritatile locale, care au planuri „exotice” ca sa ne scape de zgomot si praf. 15 palmieri adusi din Italia vor putea fi admirati intr-una dintre intersectiile sectorului 4, pana la sfarsitul saptamanii. Pregatirile au inceput in mare secret, iar gropile au fost…

Citește mai departe

Palmierii din centru, imbracati la inghet

Arborii tropicali adusi plocon primarului Craiovei si plantati in centrul modernizat raman pe loc, in ciuda temperaturilor din ce in ce mai scazute. Directorul RAADPFL, Ion Petre, spune insa ca sta cu urechile ciulite la prognoza meteo, palmierii urmand a fi imbracati in straie de iarna imediat ce mercurul termometrelor coboara sub temperatura de inghet.

Citește mai departe