In Marea Britanie a fost descoperita o jungla luxurianta

0
579

Gradinarii care se ocupau de curatarea tufisurilor si a copacilor de pe o mosie englezeasca au descoperit… o jungla, despre care se crede ca a fost plantata acum aproape 170 de ani de catre un explorator victorian.
jungla in marea britanie
Padurea tropicala, intinsa pe o jumatate de acru, s-a inaltat pe un deal din Trebah Gardens, in Falmouth, Cornwall.

Gradinarii au gasit jungla secreta, incluzand un copac de 7,62 metri, atunci cand faceau curatenie printre tufisurile si copacii aflati intr-o vale abrupta, informeaza Earth Telegraph.

Ei au descoperit plante din emisfera sudica, precum palmieri Cordyline sau ferigi uriase.

Expertii sunt de parere ca padurea tropicala a fost plantata in epoca victoriana de Charles Fox, care a adus seminte si plante din toata lumea.

Fox, membru al unei importante familii din industria transporturilor, ar fi plantat minunata gradina in 1840, pierduta pana acum.

Gradinarul Darren Dickey a spus ca momentul in care a vazut jungla inaltandu-se printre copacii si tufisurile de care avea grija a fost absolut incredibil.

„Taiam niste tufisuri cand am vazut in fata ochilor cea mai frumoasa jungla. Nu am mai vazut niciodata asa ceva. Lucrez aici de 18 ani si nu stiam nimic despre ea. Este ca intr-o carte de povesti pentru copii. Stai acolo si crezi ca esti de fapt in mijlocul unei jungle din Brazilia”, a povestit Dickey.

Gradinarii din Trebah Gardens au vazut initial in padure un palmier, dar au crezut ca este singurul – pana cand au inceput sa taie din tufisurile inconjuratoare. Inauntru junglei, ei au descoperit o sumedenie de specii exotice de plante, printre care si Dichroa Febrifuga, o planta chinezeasca, cu flori albastre, folosita in medicina traditionala chineza, unde este considerata una dintre cele 50 de ierburi fundamentale. Ea nu creste in salbaticie.

Alte plante exotice gasite au fost un curmal din Insulele Canare si tufisuri de hydrangea, native din estul Asiei si sudul Americii.

Trebah Gardens au fost realizate de Fox, pe 26 de acri.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.