Palmierii electorali au palit dupa o luna

0
372

Verzi, cu frunzele adiind in suflarea vantului, palmierii plantati in centrul orasului Deva plesneau de sanatate in urma cu o luna.

Acum, arbustii se usuca vazand cu ochii, iar locuitorii orasului trec, privesc si spera ca palmierii se mai pot insanatosi, daca tot au costat o gramada de bani de la bugetul local. Muncitorii de la Serviciul Public de Intretinere si Gospodarire Municipala (SPIGM), din cadrul Primariei Deva, par resemnati. Trec aproape zilnic pe la palmieri si pleaca cu bratele pline de crengi uscate, pe care le incarca in remorcile tractoarelor pline de crengi verzi de la copacii ciuntiti.

Saditi in plina campanie electorala, aparitia palmierilor „ardelenesti” a iscat un adevarat scandal in Deva. Primarul Mircia Muntean a declarat ca nu-i plac palmierii, in timp ce viceprimarul Florin Oancea spera sa reziste si lumea sa se obisnuiasca cu ei. In ceea ce priveste motivul sadirii lor, explicatia administratiei era simpla: palmierii faceau parte din programul de toaletare a giratoriilor din oras. De altfel, recent a mai aparut un palmier, de data asta in giratoriul de la Posta Veche. Atat municipalitatea, cat si conducerea SPIGM au refuzat sa spuna cat au costat exemplarele, de unde au fost cumparate si cine le-a comandat.

Nu s-au obisnuit cu clima

Motivul pentru care cei cinci palmieri n-au rezistat mai mult de o luna este faptul ca fac parte dintr-o specie originara din sudestul Asiei. „Clima de aici este una continentala si nu este prielnica in nici un caz palmierilor, al caror loc este la tropice”, explica meteorologul Gabriel Bulgar, de la Statia Meteo Deva.

Pe de alta parte, unii locuitori ai Devei considera ca pamantul slab in care au fost plantati se face vinovat de starea palmierilor. „Eu stiu ca felul acesta de pamant galben, lutos, pur si simplu arde plantele. Nu stiu de ce s-or fi incurcat cu el”, bombane un batranel.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.